παιδιά
Ποιες αιτίες θα οδηγήσουν σε αύξηση της τιμής των ταξιδιών για το φετινό καλοκαίρι

Νέα στοιχεία δείχνουν ότι τα ταξίδια το φετινό καλοκαίρι πρόκειται να είναι πιο ακριβά από άλλες χρονιές.

Ειδικότερα, ο πάροχος ταξιδιωτικών ασφαλειών των ΗΠΑ, Squaremouth.com, αναφέρει ότι οι ταξιδιώτες αναμένεται να ξοδέψουν περισσότερα από 9.300 δολάρια κατά μέσο όρο στα καλοκαιρινά τους ταξίδια. Αναλύοντας προορισμούς, έξοδα και δημογραφικά στοιχεία από χιλιάδες συμβόλαια ταξιδιωτικής ασφάλισης που αγοράστηκαν για τα καλοκαιρινά ταξίδια, η Squaremouth αποκαλύπτει τις τρεις πιο αξιοσημείωτες καλοκαιρινές ταξιδιωτικές τάσεις του 2023.

Αυξημένο το κόστος των ταξιδιών

Το κόστος των καλοκαιρινών ταξιδιών αυξήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα ακριβότερα καλοκαιρινά ταξίδια, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Αναλυτικά, το μέσο κόστος ταξιδιού για ασφαλιστήρια που αγοράζονται στη Squaremouth έχει ξεπεράσει τα 9.000 δολάρια -το ακριβότερο καλοκαίρι που έχει καταγραφεί ποτέ από τον πάροχο. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που εξέδωσε η Squaremouth, το μέσο κόστος καλοκαιρινών ταξιδιών το 2023 είναι 6,8% υψηλότερο από πέρυσι και 26,7% υψηλότερο από το 2021. Ο πληθωρισμός και το συνολικό αυξανόμενο κόστος του ταξιδιού, είναι οι βασικοί μοχλοί του υψηλότερου κόστους, με αποτέλεσμα να αυξάνονται αντίστοιχα και τα ταξιδιωτικά ασφάλιστρα.

Περαιτέρω, η έρευνα διαπίστωσε ότι το 75% των καλοκαιρινών ταξιδιωτών των ΗΠΑ, θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Οκτώ από τους δέκα πιο δημοφιλείς διεθνείς προορισμούς αυτό το καλοκαίρι, είναι ευρωπαϊκές χώρες, αντιπροσωπεύοντας το 42% του συνόλου των πωλήσεων καλοκαιρινής ταξιδιωτικής ασφάλισης.

Στην κορυφή των προτιμήσεων, βρίσκεται η Ιταλία, η οποία είναι ο πιο δημοφιλής διεθνής καλοκαιρινός προορισμός για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι. Αναλυτικά, στη λίστα με τους 10 κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς για το καλοκαίρι του 2023, βάσει ποσοστού επί των πωλήσεων ταξιδιωτικών ασφαλειών, η Ελλάδα βρίσκεται στην 5η θέση με ποσοστό 2,96%.

Πηγή: travel.gr

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 30-11

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

kasselakis
Κασσελάκης κατά αποχωρησάντων: «Έχουν πιάσει στασίδι στα κανάλια – Θα τους τιμωρήσει η κοινωνία»
«Η αλήθεια είναι με το μέρος μας, η δικαίωση έχει τους δικούς της χρόνους», είπε ο Σ. Κασσελάκης
Κασσελάκης κατά αποχωρησάντων: «Έχουν πιάσει στασίδι στα κανάλια – Θα τους τιμωρήσει η κοινωνία»