police
Το 14χρονο κορίτσι κρύφτηκε στην αυλή του σπιτιού του 58χρονου

Στις νότιες ΗΠΑ, ένα κορίτσι τραυματίστηκε από σφαίρα στο κεφάλι, όταν την ώρα που έπαιζε κρυφτό με τους φίλους της, ένας άντρας την πυροβόλησε, επειδή «είδες σκιές» στο κήπο του.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν την Κυριακή (07/05) στο Σταρκς, μια κωμόπολη της Λουιζιάνα, κοντά στα σύνορα με το Τέξας, εξήγησε χθες, Τρίτη, σε ανακοίνωσή του το γραφείο του σερίφη.

Οι αστυνομικοί βρήκαν ένα 14χρονο κορίτσι «με τραύμα από σφαίρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού». Διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται χωρίς να απειλείται η ζωή της.

Παιδιά έπαιζαν «κρυφτό στην περιοχή και κρύφτηκαν στον κήπο ενός γείτονα», επεσήμανε η αστυνομία.

Ο 58χρονος Ντέιβιντ Ντόιλ εξήγησε στους αστυνομικούς ότι «είδα σκιές έξω από το σπίτι μου» και πήγε να πάρει το όπλο του.

Στη συνέχεια «επέστρεψε και είδε ανθρώπους να φεύγουν τρέχοντας από την ιδιοκτησία του. Τη στιγμή εκείνη άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους και χωρίς να το καταλάβει χτύπησε το κορίτσι», διευκρίνισε το γραφείο του σερίφη.

Ο Ντόιλ έχει προφυλακιστεί και εναντίον του απαγγέλθηκαν αρκετές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων για ένοπλη επίθεση.

Το σημείο στο οποίο σημειώθηκε το περιστατικό είναι ένα αδιέξοδο στο οποίο υπάρχουν τρία σπίτια: αυτό του Ντόιλ, το σπίτι της οικογένειας του κοριτσιού και το σπίτι ενός συγγενή του κοριτσιού.

Το συμβάν αυτό εντάσσεται σε μια σειρά αντίστοιχων περιστατικών που έχουν σημειωθεί στις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες.

Τον Απρίλιο μια 20χρονη γυναίκα έπεσε νεκρή από σφαίρες στην πολιτεία της Νέας Υόρκης όταν κατά λάθος μπήκε στο χώρο στάθμευσης ενός σπιτιού. Τον ίδιο μήνα στο Τέξας ένας άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον μιας ομάδας από μαζορέτες όταν αυτές μπέρδεψαν το αυτοκίνητό του με το δικό τους και προσπάθησαν να ανοίξουν την πόρτα. Εξάλλου ένας έφηβος Αφροαμερικανός τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρες όταν έκανε λάθος τη διεύθυνση και χτύπησε την πόρτα του σπιτιού ενός άνδρα στο Μιζούρι.

Στις ΗΠΑ υπάρχουν περισσότερα όπλα από κατοίκους. Τα πυροβόλα όπλα ευθύνονται για περισσότερους από 130 θανάτους ημερησίως, περισσότεροι από τους μισούς από τους οποίους είναι αυτοκτονίες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δούκας
Χάρης Δούκας για την Τσικνοπέμπτη: «Η Αθήνα γιορτάζει τα έθιμα και τη ζωντανή πολιτιστική της ταυτότητα»
Τσικνοπέμπτη 2026: Γλέντι και παραδόσεις στο κέντρο της Αθήνας με τη συμμετοχή των Κορδελάτων της Νάξου
Χάρης Δούκας για την Τσικνοπέμπτη: «Η Αθήνα γιορτάζει τα έθιμα και τη ζωντανή πολιτιστική της ταυτότητα»
παραστρατίδης
Στέφανος Παραστατίδης για Εθνικό Απολυτήριο: Σοβαρή παιδαγωγική και κοινωνική μεταρρύθμιση, όχι προεκλογικό πυροτέχνημα
Στέφανος Παραστατίδης: Το Λύκειο πρέπει να αποκτήσει αυτονομία και η μάθηση να επιστρέψει στο επίκεντρο
Στέφανος Παραστατίδης για Εθνικό Απολυτήριο: Σοβαρή παιδαγωγική και κοινωνική μεταρρύθμιση, όχι προεκλογικό πυροτέχνημα
Γιάννης Μότσιος
Πέθανε ο Πανεπιστημιακός Γιάννης Μότσιος: Ο πανεπιστημιακός που κουβάλησε την Ιστορία στην αίθουσα
Ο Γιάννης Μότσιος ανήκε σε μια γενιά που δεν διάβασε την Ιστορία μόνο στα βιβλία, αλλά τη βίωσε στο σώμα της. Και ίσως γι’ αυτό η πανεπιστημιακή του...
Πέθανε ο Πανεπιστημιακός Γιάννης Μότσιος: Ο πανεπιστημιακός που κουβάλησε την Ιστορία στην αίθουσα
Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: Κάλεσμα σε Εθνικό Διάλογο για το Λύκειο και το Εθνικό Απολυτήριο
Την έναρξη του διαλόγου για το Εθνικό Απολυτήριο κήρυξε από την Βουλή η Υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: Κάλεσμα σε Εθνικό Διάλογο για το Λύκειο και το Εθνικό Απολυτήριο