Κάμερες
Αντιδράσεις για τη συμμετοχή αρχηγού κόμματος σε ριάλιτι

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο Βέλγιο η συμμετοχή του επικεφαλής του γαλλόφωνου κόμματος MR Zoρζ-Λουί Μπουσέ σε φλαμανδικό ριάλιτι.

Η εκπομπή ονομάζεται «Ειδικές Δυνάμεις: ο τολμών νικά» και, όπως εξηγεί η εφημερίδα Brussels Times, σε αυτή συμμετέχουν 11 διασημότητες – συμπεριλαμβανομένων τραγουδιστών, ηθοποιών και αθλητών – οι οποίες παρακολουθούν μια εξαήμερη εκπαίδευση στην έρημο του Μαρόκου για να ενταχθούν στις ειδικές δυνάμεις, την επίλεκτη μονάδα του βελγικού στρατού.

Αν και αρκετές γαλλόφωνες εφημερίδες θέτουν ερωτήματα για την αυξανόμενη προβολή των πολιτικών στη φλαμανδική τηλεόραση ενόψει των εκλογών του 2024, η κριτική που ασκήθηκε στον Μπουσέ επικεντρώθηκε έντονα στο πώς η εκπαίδευση των ειδικών δυνάμεων αποκάλυψε τον πραγματικό του χαρακτήρα, σημειώνουν οι Brussels Times.

 Zoρζ-Λουί Μπουσέ

«Τα πήγε στραβά σε σημείο παρωδίας»

«Ένα φαινομενικά αλαζονικό παιδί του μπαμπά που, κατά τη διάρκεια των τεστ της στρατιωτικής εκπαίδευσης, τα πήγε στραβά σχεδόν σε σημείο παρωδίας», αναφέρει η φλαμανδική εφημερίδα De Morgen, επισημαίνοντας ότι, στην αρχή, οι άλλοι διαγωνιζόμενοι τον έβρισκαν ακόμα διασκεδαστικό, αλλά κανείς δεν γελούσε στο τέλος.

Ο Ζορζ-Λουί Μπουσέ δεν είναι ο πρώτος πολιτικός που εμφανίστηκε σε ένα πρόγραμμα ψυχαγωγίας. Ο Φλαμανδός σοσιαλιστής ηγέτης Κόνερ Ρουσό ήταν κρυμμένος με κουστούμι κουνελιού στο The Masked Singer, η υπουργός Εσωτερικών Ανελί Βερλίντεν ταξίδεψε στην Ελλάδα για την εκπομπή Viva La Feta και ο υπουργός Δικαιοσύνης Βίνσεντ Βαν Κουίκενμπορν πέρασε τέσσερις ημέρες στη φυλακή για το Recht naar de gevangenis.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Erasmus
Κ. Αρβανίτης: «Το Erasmus+ δεν μπορεί να υπηρετεί μόνο την αγορά εργασίας»
Έμφαση στην ισότιμη πρόσβαση, τα εργασιακά δικαιώματα και τη στήριξη των νέων με λιγότερες ευκαιρίες στο νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα
Κ. Αρβανίτης: «Το Erasmus+ δεν μπορεί να υπηρετεί μόνο την αγορά εργασίας»
exetaseis.jpg
Εγγραφές στα ΕΠΑΛ: «Χιλιάδες μαθητές αντιμέτωποι με αποκλεισμό»
Καταγγελία για ασφυκτικές προθεσμίες και πρόωρο «κλείδωμα» τμημάτων που περιορίζουν την πρόσβαση στην Επαγγελματική Εκπαίδευση
Εγγραφές στα ΕΠΑΛ: «Χιλιάδες μαθητές αντιμέτωποι με αποκλεισμό»