kausonas_ispania
Ακραίες θερμοκρασίες στην Ισπανία - Άλογο και ψάρια πεθαίνουν από την αφυδάτωση και τη ξηρασία

Από πρόωρο καύσωνα μέσα στην άνοιξη, με θερμοκρασίες που είναι σαν καλοκαιρινές δοκιμάζεται η Ισπανία. Οι θερμοκρασίες φτάνουν τους 40 βαθμούς Κελσίου στην Ανδαλουσία, στο νότιο τμήμα, την ώρα που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια παρατεταμένη ξηρασία με καταστροφικές συνέπειες για τη γεωργία.

Στην Σεβίλλη, άλογο που έσερνε άμαξα κατέρρευσε από την ζέστη και την αφυδάτωση και παρά τις προσπάθειες των περαστικών να το σώσουν ρίχνοντας του νερό, δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Σε μια άλλη πόλη της Ισπανίας αναγκάστηκαν να μεταφέρουν ψάρια από έναν ποταμό για να μην κινδυνέψουν από την ξηρασία.

Στην Τζιρόνα, στα Βορειοανατολικά της χώρας, ειδικοί προσπαθούν απεγνωσμένα να σώσουν τα ψάρια από τον ποταμό Ονιάρ ο οποίος στερεύει επικίνδυνα εξαιτίας της ξηρασίας και των υψηλών θερμοκρασιών.

Αφού τους κάνουν ήπιο «ηλεκτροσόκ» για να τα ακινητοποιήσουν, τα βάζουν σε ειδικές σακούλες για να τα μεταφέρουν στον ποταμό Τερ, δέκα χιλιόμετρα μακριά.

Δυστυχώς μόνο τα ενδημικά ψάρια του ποταμού μπόρεσαν να μεταφερθούν. Στα υπόλοιπα είδη έγινε ευθανασία.

 

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ: Εάν πήρες ΚΑΥΑΣ κλείδωσε το επίδομα εδώ με ένα κλικ στο ΕΚΕΚ

Αυτά είναι τα ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γυμναστική
Η μουσική στο γυμναστήριο δεν είναι trend της εποχής. Είναι μια πρακτική 2.000 ετών: Ο Σωκράτης… χόρευε για να μείνει σε φόρμα!
Από τον αυλό στον Spotify: Γιατί η μουσική ήταν (και παραμένει) το καλύτερο «εργαλείο» άσκησης
Η μουσική στο γυμναστήριο δεν είναι trend της εποχής. Είναι μια πρακτική 2.000 ετών: Ο Σωκράτης… χόρευε για να μείνει σε φόρμα!