Γαλλία
LIONEL BONAVENTURE/AFP/lemonde.fr
Συνεχίστηκαν για ακόμα μία μέρα οι διαδηλώσεις και οι απεργίες στη Γαλλία

Συνεχίστηκαν για ακόμα μία ημέρα οι απεργίες και οι διαδηλώσεις στη Γαλλία, προκειμένου να αποσύρει η κυβέρνηση Μακρόν την συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, μεταδίδει η εφημερίδα Liberation.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις αναμένεται πως θα γίνουν ιδιαίτερα αισθητές στους τομείς των μεταφορών, της ενέργειας, καθώς και της αποκομιδής απορριμμάτων.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν σε σχεδόν όλες τις πόλεις και κωμοπόλεις της Γαλλίας και σύμφωνα με τη νομαρχία στο Παρίσι διαδήλωσαν 42.000 άτομα, ενώ η Γενική Εργατική Συνομοσπονδία (CGT) ανεβάζει τον αριθμό 400.000, ενώ υπήρχε τεράστια αστυνομική δύναμη. 

Να σημειωθεί ότι οι σημερινές (13/4) κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται μία μέρα πριν αποφανθεί το Συνταγματικό Συμβούλιο της Γαλλίας ως προς το αν ήταν συμβατές προς το γαλλικό Σύνταγμα οι διαδικασίες που ακολούθησε η κυβέρνηση στο ζήτημα της αναμόρφωσης του συνταξιοδοτικού συστήματος, αλλά και ως προς το αν είναι εφικτή η διενέργεια δημοψηφίσματος επί του ζητήματος, όπως έχουν ζητήσει τα κόμματα της αριστερής αντιπολίτευσης.

Όπως αναφέρει το προεδρικό Μέγαρο, τις ερχόμενες ημέρες ο Γάλλος πρόεδρος θα συναντηθεί και με τους εκπροσώπους των συνδικάτων, ενώ σύμφωνα με την Liberation, ένας δημοσιογράφος χτυπήθηκε με γκλομπ στη Λυών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι πολύ σοβαρό θεραπεύουν οι τηγανητές πατάτες;

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα