Γαλλία
LIONEL BONAVENTURE/AFP/lemonde.fr
Συνεχίστηκαν για ακόμα μία μέρα οι διαδηλώσεις και οι απεργίες στη Γαλλία

Συνεχίστηκαν για ακόμα μία ημέρα οι απεργίες και οι διαδηλώσεις στη Γαλλία, προκειμένου να αποσύρει η κυβέρνηση Μακρόν την συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, μεταδίδει η εφημερίδα Liberation.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις αναμένεται πως θα γίνουν ιδιαίτερα αισθητές στους τομείς των μεταφορών, της ενέργειας, καθώς και της αποκομιδής απορριμμάτων.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν σε σχεδόν όλες τις πόλεις και κωμοπόλεις της Γαλλίας και σύμφωνα με τη νομαρχία στο Παρίσι διαδήλωσαν 42.000 άτομα, ενώ η Γενική Εργατική Συνομοσπονδία (CGT) ανεβάζει τον αριθμό 400.000, ενώ υπήρχε τεράστια αστυνομική δύναμη. 

Να σημειωθεί ότι οι σημερινές (13/4) κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται μία μέρα πριν αποφανθεί το Συνταγματικό Συμβούλιο της Γαλλίας ως προς το αν ήταν συμβατές προς το γαλλικό Σύνταγμα οι διαδικασίες που ακολούθησε η κυβέρνηση στο ζήτημα της αναμόρφωσης του συνταξιοδοτικού συστήματος, αλλά και ως προς το αν είναι εφικτή η διενέργεια δημοψηφίσματος επί του ζητήματος, όπως έχουν ζητήσει τα κόμματα της αριστερής αντιπολίτευσης.

Όπως αναφέρει το προεδρικό Μέγαρο, τις ερχόμενες ημέρες ο Γάλλος πρόεδρος θα συναντηθεί και με τους εκπροσώπους των συνδικάτων, ενώ σύμφωνα με την Liberation, ένας δημοσιογράφος χτυπήθηκε με γκλομπ στη Λυών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα