Καιρός: Σήμερα αλλάζει το σκηνικό – Πότε θα βρέξει στην Αθήνα και πού έρχονται καταιγίδες

Κόσμος 0

Βρετανία: Δίωξη σε 19χρονο για τους θανάτους τεσσάρων μεταναστών σε ναυάγιο στη Μάγχη

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Το 2022 περισσότεροι από 45.000 μετανάστες διέπλευσαν τη Μάγχη για να φτάσουν στην Αγγλία, αριθμός ρεκόρ. Από τις αρχές του έτους τουλάχιστον 4.800 έχουν επιχειρήσει αυτόν τον επικίνδυνο διάπλου.

Ένας 19χρονος κατηγορείται για τέσσερις ανθρωποκτονίες εξ αμελείας, μετά το ναυάγιο, τον περασμένο Δεκέμβριο στη Μάγχη, ενός πλοιαρίου που μετέφερε μετανάστες στη Βρετανία.

Όπως ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία, ο Ιμπραχίμα Μπαχ θα οδηγηθεί αύριο Πέμπτη ενώπιον δικαστηρίου στο Φόκστοουν, στη νότια Αγγλία.

Τέσσερις μετανάστες, μεταξύ των οποίων και ένας έφηβος, έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο, προσπαθώντας να διαπλεύσουν τη Μάγχη. Άλλοι 39 άνθρωποι διασώθηκαν. Οι αστυνομικές αρχές προσπαθούν ακόμη να εξακριβώσουν την ταυτότητα των θυμάτων και να εντοπίσουν τους συγγενείς τους. Η έρευνα συνεχίζεται επίσης για να διαλευκανθούν οι ακριβείς συνθήκες του ναυαγίου.

Ο Ιμπραχίμα Μπαχ συνελήφθη λίγες ημέρες αργότερα και κατηγορείται ότι «διευκόλυνε ηθελημένα την προσπάθεια άφιξης στο Ηνωμένο Βασίλειο ατόμων για τα οποία γνώριζε ή είχε λόγους να πιστεύει ότι ήταν αιτούντες άσυλο».

Το 2022 περισσότεροι από 45.000 μετανάστες διέπλευσαν τη Μάγχη για να φτάσουν στην Αγγλία, αριθμός ρεκόρ. Από τις αρχές του έτους τουλάχιστον 4.800 έχουν επιχειρήσει αυτόν τον επικίνδυνο διάπλου.

Η συντηρητική βρετανική κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα σταματήσει τα πλοιάρια, όμως χωρίς επιτυχία μέχρι στιγμής. Για να μεταπείσει τους μετανάστες σχεδιάζει να τους απαγορεύσει να ζητούν άσυλο στη χώρα. Θέλει επίσης να τους στέλνει στη Ρουάντα, ένα σχέδιο που έχει προς το παρόν μπει στον πάγο, εν αναμονή δικαστικών αποφάσεων για τη νομιμότητά του.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Άνω Λιόσια: Σε σοβαρή κατάσταση η διευθύντρια του 1ου Νηπιαγωγείου – Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά την επίθεση

Νέο πρόγραμμα ΔΥΠΑ: 8.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας για ανέργους ηλικίας άνω των 55 ετών

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος