Βρετανία: Δίωξη σε 19χρονο για τους θανάτους τεσσάρων μεταναστών σε ναυάγιο στη Μάγχη
Το 2022 περισσότεροι από 45.000 μετανάστες διέπλευσαν τη Μάγχη για να φτάσουν στην Αγγλία, αριθμός ρεκόρ. Από τις αρχές του έτους τουλάχιστον 4.800 έχουν επιχειρήσει αυτόν τον επικίνδυνο διάπλου.

Ένας 19χρονος κατηγορείται για τέσσερις ανθρωποκτονίες εξ αμελείας, μετά το ναυάγιο, τον περασμένο Δεκέμβριο στη Μάγχη, ενός πλοιαρίου που μετέφερε μετανάστες στη Βρετανία.

Όπως ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία, ο Ιμπραχίμα Μπαχ θα οδηγηθεί αύριο Πέμπτη ενώπιον δικαστηρίου στο Φόκστοουν, στη νότια Αγγλία.

Τέσσερις μετανάστες, μεταξύ των οποίων και ένας έφηβος, έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο, προσπαθώντας να διαπλεύσουν τη Μάγχη. Άλλοι 39 άνθρωποι διασώθηκαν. Οι αστυνομικές αρχές προσπαθούν ακόμη να εξακριβώσουν την ταυτότητα των θυμάτων και να εντοπίσουν τους συγγενείς τους. Η έρευνα συνεχίζεται επίσης για να διαλευκανθούν οι ακριβείς συνθήκες του ναυαγίου.

Ο Ιμπραχίμα Μπαχ συνελήφθη λίγες ημέρες αργότερα και κατηγορείται ότι «διευκόλυνε ηθελημένα την προσπάθεια άφιξης στο Ηνωμένο Βασίλειο ατόμων για τα οποία γνώριζε ή είχε λόγους να πιστεύει ότι ήταν αιτούντες άσυλο».

Το 2022 περισσότεροι από 45.000 μετανάστες διέπλευσαν τη Μάγχη για να φτάσουν στην Αγγλία, αριθμός ρεκόρ. Από τις αρχές του έτους τουλάχιστον 4.800 έχουν επιχειρήσει αυτόν τον επικίνδυνο διάπλου.

Η συντηρητική βρετανική κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα σταματήσει τα πλοιάρια, όμως χωρίς επιτυχία μέχρι στιγμής. Για να μεταπείσει τους μετανάστες σχεδιάζει να τους απαγορεύσει να ζητούν άσυλο στη χώρα. Θέλει επίσης να τους στέλνει στη Ρουάντα, ένα σχέδιο που έχει προς το παρόν μπει στον πάγο, εν αναμονή δικαστικών αποφάσεων για τη νομιμότητά του.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΝΦΙΑ
Έκπληξη ΑΑΔΕ: Επιστρέφει αναδρομικά τον ΕΝΦΙΑ σε χιλιάδες ιδιοκτήτες - Δείτε σε ποιους
Τεράστια ανατροπή με τον ΕΝΦΙΑ: Η Εφορία επιστρέφει φόρους 11 χρόνων – Πώς θα πάρετε πίσω τα λεφτά σας
Έκπληξη ΑΑΔΕ: Επιστρέφει αναδρομικά τον ΕΝΦΙΑ σε χιλιάδες ιδιοκτήτες - Δείτε σε ποιους
Φυλακή του Ισραήλ
Ισραήλ: Κλήση από τον ΟΗΕ σε εξηγήσεις για βασανιστήρια κατά Παλαιστινίων
Ηλεκτροσόκ, στέρηση τροφής, ταπεινώσεις - Η Επιτροπή του ΟΗΕ δηλώνει “βαθιά φρίκη” για τις αναφορές περί συστηματικών κακοποιήσεων Παλαιστινίων
Ισραήλ: Κλήση από τον ΟΗΕ σε εξηγήσεις για βασανιστήρια κατά Παλαιστινίων
μητσοτάκης
Mega ανασχηματισμός στα υπουργεία: Ποιοι αποχωρούν ως τα μέσα Δεκεμβρίου
Αλλαγές-εξπρές στα υπουργεία ενόψει εκλογών – Ποιοι φεύγουν, ποιοι μένουν και γιατί το Μαξίμου κρατά κλειστά τα χαρτιά του για τον ευρύτερο...
Mega ανασχηματισμός στα υπουργεία: Ποιοι αποχωρούν ως τα μέσα Δεκεμβρίου
ταυτότητα
Νέα ταυτότητα: Όλη η διαδικασία, τα δικαιολογητικά και ποιους πρέπει να ενημερώσετε
Από το ψηφιακό ραντεβού έως την ενημέρωση τραπεζών και εργοδοτών - Όσα πρέπει να ξέρετε για τις νέες ταυτότητες και την έκδοση
Νέα ταυτότητα: Όλη η διαδικασία, τα δικαιολογητικά και ποιους πρέπει να ενημερώσετε