Δαυίδ - Μιχαήλ Άγγελος
Διευθύντρια σχολείου παραιτήθηκε μετά από καταγγελία γονέων ότι έδειξε στους μαθητές τον Μιχαήλ Άγγελο...γυμνό

Μια διευθύντρια σχολείου αναγκάστηκε να παραιτηθεί από σχολείο του Tallahassee στη Φλόριντα των ΗΠΑ, μετά από παράπονα γονέων για «πορνογραφικού περιεχομένου» μάθημα τέχνης.

Η Hope Carrasquilla επέβλεπε τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης να μαθαίνουν για την τέχνη της Αναγέννησης, όταν, φυσικά, παρουσιάστηκαν κάποια κλασικά έργα όπως η «Δημιουργία του Αδάμ» και το άγαλμα του Μιχαήλ Άγγελου «Δαβίδ». Αυτό, όπως φαίνεται, δεν άρεσε πολύ στους γονείς.

Η Hope ήταν διευθύντρια του Tallahassee Classical School για κάτι λιγότερο από ένα χρόνο, όταν της ζητήθηκε αιφνιδιαστικά από τον πρόεδρο του σχολικού συμβουλίου να παραιτηθεί.

Η πρώην διευθύντρια ισχυρίζεται ότι ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Barney Bishop της είπε να παραιτηθεί αλλιώς θα απολυόταν.

Και έτσι, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου τη Δευτέρα (20 Μαρτίου), ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το σχολείο χωρίς εξηγήσεις.

Μιλώντας στο τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tallahassee Democrat, η Hope Carrasquilla δήλωσε ότι πιστεύει ότι της ζητήθηκε να παραιτηθεί εξαιτίας πρόσφατων παραπόνων γονέων για ένα μάθημα τέχνης.

Η κ. Carrasquilla εξήγησε ότι, αφού οι μαθητές έδειξαν παγκοσμίου φήμης έργα τέχνης, όπως η «Γέννηση της Αφροδίτης», η «Δημιουργία του Αδάμ» και ο «Δαβίδ» (τα οποία περιέχουν γυμνό), τρεις γονείς παραπονέθηκαν ότι το μάθημα είχε αναστατώσει τα παιδιά τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βραδινή δίαιτα: Έξι φαγητά για να χάσετε άμεσα βάρος

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

παραλία Θεσσαλονίκης
Θεσσαλονίκη: 60χρονος έκανε ποδήλατο στη και έπεσε στη θάλασσα
Ο 60χρονος φέρεται να έχασε τον έλεγχο ενώ έκανε βόλτα με το ποδήλατό του, στον ποδηλατόδρομο της Νέας Παραλίας, στο ύψος του Μεγάρου...
Θεσσαλονίκη: 60χρονος έκανε ποδήλατο στη και έπεσε στη θάλασσα