δεναξα
Μια δημοσιογράφος που λέει τα πράγματα με το όνομα τους

Η δημοσιογράφος- αρθρογράφος και ανταποκρίτρια στο Παρίσι, ελληνικών ΜΜΕ, Μαρία Δεναξά, μιλώντας σήμερα στον 98.4 , ανέλυσε τα βαθύτερα αίτια της σύγκρουσης της Γαλλικής κοινωνίας, με επιφαινόμενο το συνταξιοδοτικό.

Η Μαρία Δεναξά, σημείωσε πως η Γαλλική κοινωνία από την μια αντιλαμβάνεται το ρόλο και τι εξυπηρετεί ο Μακρόν , όμως από την άλλη βλέπει ότι δεν υπάρχει και αξιόπιστη εναλλακτική πολιτική πρόταση.

Ωστόσο, όπως τονίζει, τα αίτια είναι βαθύτερα σε μια κοινωνία που έχει ανοίξει η συζήτηση για το ρόλο ενός παγκόσμιου συστήματος, που συνιστά δυστοπία για τις κοινωνίες , με την προσπάθεια απόλυτου ελέγχου τους.

Η Μαρία Δεναξά παραθέτει τα τρία επικρατέστερα σενάρια για τις πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία, σημειώνει όμως πως η κατάσταση στην Ευρώπη με την διαρκή φτωχοποίηση και υποβάθμιση των κοινωνιών, είναι αποτέλεσμα των πολιτικών των ΗΠΑ , που επιχειρούν την δική τους οικονομική και γεωπολιτική κρίση, να την επιλύσουν με τον απόλυτο έλεγχο και παρακμιακή περίσφιξη των ευρωπαϊκών κοινωνιών.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα