μουσείο Ακρόπολης
ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ/INTIME NEWS
Ακόμα κι αν δεν μπορείς να δεις τα αγαπημένα σου μουσεία ανά τον κόσμο, ίσως να έχει ευκαιρία να τα «επισκεφτείς» μέσα από τις ιστοσελίδες τους

Τα μουσεία αποτελούν ένα χώρο πολιτισμού, περισυλλογής και συνένωση ιδεών. Εντούτοις είναι τόσα πολλά και μοναδικά που είναι δύσκολο ένας άνθρωπος να τα επισκεφτεί σε όλη του τη ζωή από κοντά.

Έτσι, αρκετά μουσεία παρέχουν την ευκαιρία να τα δει κανείς μέσω της ιστοσελίδας τους, είτε μέσω παιχνιδιών, φωτογραφιών και βίντεο, που παρουσιάζουν το σύνολο ή μέρος των εκθεμάτων. Ποια είναι, όμως, 10 από αυτά;

Γαλλία: Μουσείο του Λούβρου

To μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι επιτρέπει την εξερεύνηση των σπάνιων κομματιών του σε απλούς θεατές μέσω του διαδικτύου και της VR εμπειρίας. Οι λάτρεις της τέχνης, μπορούν να δουν την Μόνα Λίζα όπως και άλλα εκθέματα, μέσω της τεχνολογίας VR, η οποία επιτρέπει την πιο άμεση επαφή. Δείτε το μουσείο εδώ.

Λούβρο

Γαλλία: Μουσείο Ορσέ

Άλλο ένα γαλλικό μουσείο που επιτρέπει την εικονική προβολή των εκθεμάτων του είναι το μουσείο Orsay. Μέσα σε αυτό μπορείς να δεις έργα των Monet, Renoir, Van Gogh, Degas, Claudel και άλλων πολύ γνωστών καλλιτεχνών. Παράλληλα, μέσα από την σελίδα του μουσείου μπορείς να γνωρίσεις το πρόγραμμα του ιστορικού Pierre Singaravélou, Ο ψηφιακός κόσμος του Ορσέ, στο οποίο ανεβάζει κάποιο γραπτό κείμενο 3 φορές την εβδομάδα για κάποιο γνωστό ή άγνωστο έργο από την συλλογή του μουσείου. Δείτε εδώ την ιστοσελίδα.

Ορσέ

Ολλανδία: Rijksmuseum

Ανάμεσα στα πιο διάσημα μουσεία του κόσμου, βρίσκεται και το μουσείο Rijksmuseum στην Ολλανδία, όπου και μπορείς να θαυμάσεις το έργο του Rembandt, Night Watch. Μέσα από την ιστοσελίδα του, μπορείς να βρεις ένα βίντεο ξενάγησης, το VR διαδραστικό του πρόγραμμα αλλά και ένα παιχνίδι το οποίο μπορείς να παίξεις μετά και να ανακαλύψεις το επίπεδο της καλλιτεχνικής σου γνώσης. Δείτε το εδώ.

rijksmuseum

Ολλανδία: Μουσείο Van Gogh

Παραμένοντας στην Ολλανδία, άλλο ένα μουσείο το οποίο μπορείς να εξερευνήσεις από την άνεση του καναπέ σου είναι το μουσείο Van Gogh, το οποίο είναι αφιερωμένο στον πασίγνωστο Ολλανδό ζωγράφο. Μάλιστα, μπορείς να βιώσεις την ολοκληρωμένη εικονική εμπειρία και γνωριμία με τα έργα του, αφού παρουσιάζονται όλα τα εκθέματα του μουσείου. Ωστόσο, μπορείς να δεις και τα έργα του καλλιτέχνη τα οποία βρίσκονται σε άλλες γκαλερί σε όλο τον κόσμο. Δείτε το εδώ.

moyseio_ban_gkogk

Ιταλία: Μουσείο του Βατικανού

Το μουσείο του Βατικανού διαθέτει 54 γκαλερί και το 2019 είχε 6 εκατομμύρια επισκέπτες, κάνοντάς το το τρίτο μεγαλύτερο μουσείο στον κόσμο. Μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και την επίπτωση που είχε από την αρχή στη γειτονική χώρα, το μουσείο συμπεριέλαβε στην σελίδα του την δυνατότητα να γνωρίσουν οι επισκέπτες της τα εκθέματα μέσω μιας ξενάγησης 360Ο. Στην ξενάγηση αυτή παρουσιάζεται η μαγευτική Καπέλα Σιξτίνα (Sistine Chapel)  και πολλά έργα του Michelangelo και τα δωμάτια του Raphael. Επισκεφτείτε εδώ την ιστοσελίδα.

μουσείο Βατικανού

Ιταλία: Γκαλερί Uffizi

Στην εν λόγω γκαλερί μπορείς να θαυμάσεις μερικά από τα πιο γνωστά έργα τέχνης. Οι υπεύθυνοι της γκαλερί πρόσθεσαν στην σελίδα τους την επιλογή του εικονικού τουρ ενώ έχει προστεθεί και το ηλεκτρονικό αρχείο του, στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν διάφορα φωτογραφικά αρχεία και αρχεία τέχνης που υπάρχουν εκεί. Δείτε εδώ την γκαλερί.

γκαλερί ουφίτσι

Ισπανία: Reina Sofia

Εάν είσαι λάτρης των έργων του Pablo Picasso και του Salvador Dali, το Reina Sofia είναι το κατάλληλο μέρος για εσένα. Το μουσείο βρίσκεται στην Μαδρίτη αλλά προς το παρόν το ταξίδι προς την ισπανική πρωτεύουσα είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Πέρα από την περιήγηση που μπορείς να απολαύσεις υπάρχουν και άλλα εργαλεία και υλικό στα οποία μπορείς να εμβαθύνεις. Ένα από αυτά είναι διάφορα βίντεο και ηχογραφήσεις οι οποίες αναφέρονται στα έργα που υπάρχουν εκεί. Στην συνέχεια μπορείς να εμβαθύνεις στον τρόπο με τον οποίο ο Picasso δημιούργησε τον διάσημό του πίνακα, Guernica. Δείτε το μουσείο εδώ.

reina_museum

Ελλάδα: Μουσείο Ακρόπολης

Φυσικά από την λίστα δεν μπορεί να λείπει και το μουσείο της Ακρόπολης, το οποίο φιλοξενεί κάποια από τα πιο διάσημα εκθέματα του αρχαίου κόσμου. Ακόμα, για να μπορέσουν άτομα από όλο τον κόσμο να θαυμάσουν τα αρχαία αγάλματα και την ομορφιά ενός ξεχασμένου κόσμου, το μουσείο συνεργάστηκε με το Google και μπήκε στο Google Arts& Culture. Επιπλέον, δημιουργήσαν και διάφορα παιχνίδια για να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή και ενδιαφέρον από τα παιδιά. Δείτε εδώ το μουσείο Ακρόπολης.

μουσείο Ακρόπολης

Ρωσία: Ερμιτάζ

Το μουσείο Ερμιτάζ βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα πολιτισμού καθώς συμπεριλαμβάνει εκθέματα από την αρχαία Αίγυπτο και την αρχαία Ελλάδα έως και την Αναγέννηση και τη μεταμοντέρνα εποχή. Μάλιστα, για να γυρίσει κανείς όλο το μουσείο χρειάζεται πάνω από ένα μήνα. Το Ερμιτάζ, όπως και πολλά άλλα κέντρα πολιτισμού, προσφέρει τη δυνατότητα να γνωρίσεις τα εκθέματα από το σπίτι σου. Επισκέψου το εδώ.

μουσείο Ερμιτάζ

Ηνωμένο Βασίλειο: Βρετανικό Μουσείο

Το Βρετανικό Μουσείο διαθέτει πάνω από 8 εκατομμύρια εκθέματα και εκατομμύρια τουρίστες το επισκέπτονταν πριν το ξέσπασμα της πανδημίας. Ωστόσο, για να ευχαριστήσει όσους δεν μπορούν να το επισκεφθούν αυτή τη χρονική περίοδο επέτρεψε την γνωριμία των επισκεπτών της σελίδας του με τα έργα μέσω διαφόρων βίντεο, εικόνων, αλλά και διαδικτυακών ραδιοφωνικών μεταδόσεων. Ακόμα, υπάρχει η δυνατότητα απομακρυσμένης περιήγησης στους διαδρόμους του μουσείου αλλά και η εύρεση πληροφοριών μέσω του του. Ξεκίνα την επίσκεψή σου εδώ.

βρετανικό μουσείο

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypaith
Υπουργείο Παιδείας: 96 υπάλληλοι που εμπλέκονται σε έργα του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης θα μοιραστούν 120.000 ευρώ
Η κατανομή ανά υπηρεσία του ΥΠΑΙΘΑ
Υπουργείο Παιδείας: 96 υπάλληλοι που εμπλέκονται σε έργα του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης θα μοιραστούν 120.000 ευρώ