policia
Η Ανίσα και η Αρούτζ, 24 και 21 ετών αντίστοιχα, ήθελαν να χωρίσουν τους Πακιστανούς συζύγους τους, που ήταν και εξάδελφοί τους. Τον Μάιο του 2022 τις παρέσυραν στην πόλη Γκουτζράτ, στο ανατολικό Πακιστάν, όπου τις στραγγάλισαν και τις σκότωσαν

Ο πατέρας δύο νεαρών γυναικών που δολοφονήθηκαν τον Μάιο του 2022 στο Πακιστάν σε ένα πιθανολογούμενο «έγκλημα για λόγους τιμής», επειδή ήθελαν να χωρίσουν τους συζύγους που διάλεξε η οικογένειά τους, συνελήφθη σήμερα κοντά στη Βαρκελώνη, όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή.

Ο ύποπτος συνελήφθη στην Τεράσα, μια πόλη της Καταλωνίας όπου διέμενε η οικογένεια.

Άλλα έξι μέλη της οικογένειας της Ανίσα και της Αρούτζ Αμπάς, μεταξύ των οποίων οι αδελφοί τους και ένας θείος τους, έχουν ήδη συλληφθεί στο Πακιστάν. Η πακιστανική αστυνομία θεωρεί ότι οι δύο νεαρές γυναίκες δολοφονήθηκαν για την «τιμή» της οικογένειας.

Η Ανίσα και η Αρούτζ, 24 και 21 ετών αντίστοιχα, ήθελαν να χωρίσουν τους Πακιστανούς συζύγους τους, που ήταν και εξάδελφοί τους. Τον Μάιο του 2022 τις παρέσυραν στην πόλη Γκουτζράτ, στο ανατολικό Πακιστάν, όπου τις στραγγάλισαν και τις σκότωσαν. «Η οικογένεια επινόησε μια ιστορία για να τις πείσει να πάνε για μερικές ημέρες στο Πακιστάν», εξήγησε τότε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Ναουμάν Χασάν.

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais, η οικογένεια τους είχε πει ότι η μητέρα τους, που βρισκόταν στο Γκουτζράτ, ήταν άρρωστη. Η μητέρα, η οποία άκουσε την επίθεση σε βάρος τους, κατήγγειλε ως βασικό υπεύθυνο έναν από τους γιους της.

Η πακιστανική αστυνομία υποστηρίζει ότι οι δύο αδελφές δέχονταν «πιέσεις» εκ μέρους των συζύγων τους για να τους βοηθήσουν να μεταναστεύσουν στην Ισπανία.

Στο Πακιστάν η αστυνομία κατέγραψε περισσότερα από 470 εγκλήματα «τιμής» το 2021, σύμφωνα με την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της χώρας (HRCP). Πολλά εγκλήματα ωστόσο δεν καταγγέλλονται ποτέ, επειδή οι οικογένειες προσπαθούν να προστατεύσουν τους δράστες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ασθενοφόρο, ΕΚΑΒ
Τραγωδία στην Υπάτη: 68χρονος σκοτώθηκε από πτώση δέντρου σε αγροτική εργασία
Το δυστύχημα σημειώθηκε μπροστά στη σύζυγό του – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του
Τραγωδία στην Υπάτη: 68χρονος σκοτώθηκε από πτώση δέντρου σε αγροτική εργασία
εκδηλωση
Εκδήλωση: «Το σχολείο σε κρίση: εκπαίδευση και εκπαιδευτικοί υπό διωγμό - μαθητές στο στόχαστρο... Η απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος»
Η εκδήλωση θα διεξαχθεί σήμερα στις 19:00, ΕΔΟΘ (Πρ. Κορομηλά 51)
Εκδήλωση: «Το σχολείο σε κρίση: εκπαίδευση και εκπαιδευτικοί υπό διωγμό - μαθητές στο στόχαστρο... Η απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος»
παδα στασυ
Στρατηγική Συμμαχία ΠΑΔΑ και ΣΤΑ.ΣΥ για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα: «Η επόμενη στάση των μεταφορών»
Κεντρικό σημείο της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση του νέου πρωτοποριακού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Προηγμένα Συστήματα Μεταφορών και...
Στρατηγική Συμμαχία ΠΑΔΑ και ΣΤΑ.ΣΥ για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα: «Η επόμενη στάση των μεταφορών»