σεισμος
Τα φαράγγι που σχηματίστηκε και η ρηγμάτωση φτάνει σε βάθος τα 40 μέτρα

Μετά τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία και την Συρία και τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων, δημιουργήθηκε στη περιοχή Χατάι της Τουρκίας φαράγγι 300 μέτρων.

Το οδοντωτό, αμμώδες χάσμα που σχηματίστηκε μοιάζει με φαράγγι και η ρηγμάτωση φτάνει σε βάθος τα 40 μέτρα.

Η δημιουργία του είναι άλλη μια επίδειξη της καταστροφικής δύναμης του σεισμού των 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σκότωσε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στη Συρία και την Τουρκία και κατέστρεψε ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα πόλεων.

Κάποιοι πολίτες είπαν ότι άκουσαν μια μεγάλη έκρηξη κατά τη διάρκεια του σεισμού και είδαν πράσινο φως στην περιοχή.

Ο Ιρφάν Ακσού, ο οποίος ζει στην περιοχή δήλωσε ότι όταν ξεκίνησε ο σεισμός δημιούργησε «έναν απίστευτο ήχο». «Ήταν σαν πεδίο μάχης όταν ξυπνήσαμε», όπως είπε.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γυναίκα εκπαιδευτικός προχωράει μέσα σε σχολική αίθουσα, στα θρανία κάθονται μαθητές
Σχολεία: Αλλάζει το πρόγραμμα σήμερα Δευτέρα – Τι θα κάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί
Σχολεία: Ανατροπές στο πρόγραμμα σήμερα Δευτέρα – Γιατί αλλάζουν οι ώρες στα μαθήματα
Σχολεία: Αλλάζει το πρόγραμμα σήμερα Δευτέρα – Τι θα κάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί
κρέας
Επεξεργασμένα κρέατα: Πόσο επηρεάζουν τη μνήμη και τη γνωστική υγεία;
Τα τελευταία χρόνια, η επίδραση της διατροφής στον εγκέφαλο απασχολεί ολοένα και περισσότερο την επιστημονική κοινότητα.
Επεξεργασμένα κρέατα: Πόσο επηρεάζουν τη μνήμη και τη γνωστική υγεία;