Warning message

  • Unable to retrieve https://twitter.com/i/status/1623320754178887683 at this time, please check again later.
  • Unable to retrieve https://twitter.com/i/status/1623340535552307201 at this time, please check again later.
seismos
«Βουνό» τα πτώματα στους δρόμους - Αντιμέτωπη με ανθρωπιστικό όλεθρο Τουρκία και Συρία - Συγγενείς ψάχνουν τους οικείους τους στους νεκρούς.

Δραματικές ώρες ζουν Τουρκία και Συρία μετά τον καταστροφικό σεισμό. Η νεότερη καταμέτρηση ανεβάζει σε πάνω από 15.000 τον αριθμό των θυμάτων, στις δύο χώρες. Δεκάδες χιλιάδες είναι οι τραυματισμένοι, άγνωστος είναι ο αριθμός των εγκλωβισμένων, ενώ οι εκτιμήσεις για τον τελικό απολογισμό είναι τρομακτικές, με κάποιους να μιλούν ακόμη και για 30.000 νεκρούς.

Η αγωνία για τους χιλιάδες ανθρώπους που παραμένουν εγκλωβισμένοι και παγιδευμένοι στα κτίρια που έχουν καταρρεύσει, μεγαλώνει.

https://twitter.com/i/status/1623320754178887683


Εχθρός των χιλιάδων διασωστών που δίνουν τη μάχη, σκάβοντας κυριολεκτικά μέσα στα χαλάσματα για να εντοπίσουν επιζώντες είναι εκτός από τον χρόνο και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, καθώς βρέχει και χιονίζει, ενώ όταν πέφτει η νύχτα το κρύο γίνεται ολοένα και πιο τσουχτερό. Οι συνεχείς δε μετασεισμοί κάνουν το έργο τους ιδιαιτέρως επικίνδυνο.

Ο σεισμός στην Τουρκία έχει προκαλέσει ανείπωτο πόνο με τον αριθμό των θυμάτων να έχει ξεπεράσει τις 9.000, χιλιάδες είναι οι τραυματίες ενώ χιλιάδες κτίρια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα χιλιάδες εγκλωβισμένους πολίτες στα χαλάσματα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής αντισεισμικών κατασκευών, Παναγιώτης Καρύδης, ο οποίος βρίσκεται στην Τουρκία με την ελληνική αποστολή στο Χατάι, αναφέρθηκε στην κατάσταση που βιώνει.

«Η κατάσταση είναι τραγική τόσο από τον κόσμο που έχει χάσει τα πάντα και δεν του έχει μείνει τίποτα, αλλά και οι καταστροφές είναι φοβερές. Είναι πολύ καταθλιπτικό το τοπίο. Κάνει κρύο, φωτιές παντού», είπε αρχικά.

https://twitter.com/i/status/1623340535552307201

«Καθώς ο σεισμός ήταν “από κάτω”, τα τίναξε στον αέρα τα κτίρια ακριβώς όπως έχουμε δει όταν ανατινάζουμε τα παλιά κτίρια θέλοντας να τα κατεδαφίσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αλέξανδρος Κόπτσης
«Ανακαλύπτοντας το Μέλλον στο Αριστοτέλειο»: Νέα εκπαιδευτική πρωτοβουλία για μαθητές της Κεντρικής Μακεδονίας
Ενημερωτική εκδήλωση στο ΑΠΘ για τη σύνδεση σχολείων με την πανεπιστημιακή έρευνα και καινοτομία
«Ανακαλύπτοντας το Μέλλον στο Αριστοτέλειο»: Νέα εκπαιδευτική πρωτοβουλία για μαθητές της Κεντρικής Μακεδονίας
αφρο
Αφροί «σκέπασαν» την παραλία Κριός μετά την κακοκαιρία στα Χανιά (Βίντεο)
Οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή προκάλεσαν έντονο κυματισμό, με τα μανιασμένα κύματα να «σαρώνουν» την ακτή στην Παλαιοχώρα και να...
Αφροί «σκέπασαν» την παραλία Κριός μετά την κακοκαιρία στα Χανιά (Βίντεο)