σεισμός Τουρκία2
Sertac Kayar/REUTERS
Τι ανέφερε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, για τους σεισμούς στην Τουρκία και την πιθανότητα να επηρεάσει την Ελλάδα

Στο ΣΚΑΪ μίλησε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, αναφερόμενος στους μεγάλους σεισμούς που σημειώθηκαν στην Τουρκία.

Μέσα σε όσα ανέφερε τόνισε ότι η πιθανότητα να επηρεαστεί η Ελλάδα είναι ελάχιστη, ενώ εκτίμησε ότι οι θάνατοι είναι πιθανόν να ανέλθουν σε 15.000.

Τι ανέφερε για τους σεισμούς

Όπως υποστήριξε ο κ. Τσελέντης ο δεύτερος σεισμός των 7,7 Ρίχτερ ήταν νέος σεισμός ως «φαινόμενο ντόμινο πάνω στο ίδιο ρήγμα», και όχι μετασεισμός του πρωινού.

Παράλληλα τόνισε ότι ο νέος σεισμός θα έχει τους δικούς του ισχυρούς μετασεισμούς και αυτό είναι ιδιαίτερα αρνητικό για την παρούσα κατάσταση, ενώ υποστήριξε ότι πιθανώς η μετασεισμική ακολουθία να διαρκέσει για μήνες.

Πώς θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Στους σημερινούς σεισμούς την Τουρκία ενεργοποιήθηκε το ρήγμα της ανατολικής Ανατολίας, που δεν έχει καμία σχέση με το ρήγμα της βόρειας Ανατολίας, το οποίο επηρεάζει τον Ελλαδικό χώρο

Σύμφωνα με τον κύριο Τσελέντη, η πιθανότητα στην Ελλάδα να έχουμε μεγάλο σεισμό ως αποτέλεσμα του σεισμού στην Τουρκία είναι «ελάχιστη» και αν γίνει κάτι, θα είναι στη θάλασσα.

«Είναι πάρα πολύ μικρή η πιθανότητα να επηρεάσει την Ελλάδα, έως αμελητέα, είναι μακριά και έχει άλλη κατευθυντικότητα. Αν ήταν πάνω στο ρήγμα της βορείου Ανατολίας, τότε ναι θα είχαμε θέμα, όπως στο ’99» δήλωσε νωρίτερα μιλώντας στους «Αταίριαστους». 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - ΜΟΝΟ 50 ευρώ εγγραφή έως 4-10

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ασέλγεια
Κρήτη: 14χρονος κατήγγειλε τον πατέρα του συμμαθητή του για παρενόχληση
Ο μπαμπάς του συμμαθητή του τον προσκάλεσε στο σπίτι του με κάποιο πρόσχημα και εκεί φέρεται, όπως κατήγγειλε, να προχώρησε σε θωπείες σε βάρος του
Κρήτη: 14χρονος κατήγγειλε τον πατέρα του συμμαθητή του για παρενόχληση