ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ
Το απίστευτο πρόστιμο στον ιδιοκτήτη - Η τύχη του παπαγάλου που προκάλεσε όλο αυτό το χάος παραμένει ασαφής

Ενας άνδρας στην Ταϊβάν καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο μηνών και πρόστιμο 3,4 εκατομμυρίων δολαρίων Ταϊβάν (93.150 ευρώ) επειδή ο παπαγάλος του τραυμάτισε έναν γιατρό.

Σύμφωνα με το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Ταϊβάν, ο Δρ Λιν έπαθε εξάρθρωση ισχίου και έσπασε τη λεκάνη του μετά από πτώση που προκλήθηκε από το πουλί.

Ολα συνέβησαν όταν το ατίθασο πτηνό προσγειώθηκε στην πλάτη του και τον τρόμαξε, φτερουγίζοντας επανειλημμένα. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στο δικαστήριο, ο ιδιοκτήτης είχε πάει τον φτερωτό «δράστη» και έναν άλλο μακάο για πέταγμα κοντά στο σημείο όπου ο Δρ Λιν έκανε τζόκινγκ.

Ο τελευταίος μήνυσε τον ιδιοκτήτη του παπαγάλου για τραυματισμό εξ αμελείας και αξίωσε οικονομική αποζημίωση. Ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι νοσηλεύτηκε για μια εβδομάδα λόγω των τραυμάτων του και δεν μπορούσε να εργαστεί για περισσότερο από μισό χρόνο, και πως χρειάστηκε έξι μήνες για να αναρρώσει, συμπεριλαμβανομένων τριών μηνών ειδικής θεραπείας.

Ο δικηγόρος του είπε ότι ο Δρ. Λιν είναι πλαστικός χειρουργός και η δουλειά του περιλαμβάνει «να στέκεται όρθιος για μεγάλο χρονικό διάστημα για να κάνει χειρουργικές επέμβασεις», οπότε ο τραυματισμός του οδήγησε σε εκτεταμένες οικονομικές απώλειες. «Μπορεί πλέον να περπατήσει, αλλά αν στέκεται για μεγάλες περιόδους, εξακολουθεί να έχει πρόβλημα μούδιασμα», υποστήριξε.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η πτώση του Δρ. Λιν προκλήθηκε από αμέλεια του ιδιοκτήτη του παπαγάλου. Σύμφωνα με τους Liberty Times, ο δικαστής είπε ότι το μέγεθος του πουλιού - 40 εκατοστά σε ύψος με άνοιγμα φτερών 60 εκατοστά - σήμαινε ότι ο κατηγορούμενος είχε στην ιδιοκτησία του ένα μεγάλο ζώο και θα έπρεπε να είχε λάβει «προστατευτικά μέτρα». Η ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε «με την κατηγορία της πρόκλησης ακούσιων τραυματισμών».

Ο Χουάνγκ είπε ότι σέβεται την απόφαση του δικαστηρίου, αλλά σκοπεύει να ασκήσει έφεση, υποστηρίζοντας ότι τα πτηνά του δεν είναι επιθετικά και ότι το πρόστιμο είναι «πολύ υψηλό». Η τύχη του παπαγάλου που προκάλεσε όλο αυτό το χάος παραμένει ασαφής.

(με πληροφορίες από huffingtonpost.gr, BBC, Focus Taiwan)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα