ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ
Το απίστευτο πρόστιμο στον ιδιοκτήτη - Η τύχη του παπαγάλου που προκάλεσε όλο αυτό το χάος παραμένει ασαφής

Ενας άνδρας στην Ταϊβάν καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο μηνών και πρόστιμο 3,4 εκατομμυρίων δολαρίων Ταϊβάν (93.150 ευρώ) επειδή ο παπαγάλος του τραυμάτισε έναν γιατρό.

Σύμφωνα με το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Ταϊβάν, ο Δρ Λιν έπαθε εξάρθρωση ισχίου και έσπασε τη λεκάνη του μετά από πτώση που προκλήθηκε από το πουλί.

Ολα συνέβησαν όταν το ατίθασο πτηνό προσγειώθηκε στην πλάτη του και τον τρόμαξε, φτερουγίζοντας επανειλημμένα. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στο δικαστήριο, ο ιδιοκτήτης είχε πάει τον φτερωτό «δράστη» και έναν άλλο μακάο για πέταγμα κοντά στο σημείο όπου ο Δρ Λιν έκανε τζόκινγκ.

Ο τελευταίος μήνυσε τον ιδιοκτήτη του παπαγάλου για τραυματισμό εξ αμελείας και αξίωσε οικονομική αποζημίωση. Ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι νοσηλεύτηκε για μια εβδομάδα λόγω των τραυμάτων του και δεν μπορούσε να εργαστεί για περισσότερο από μισό χρόνο, και πως χρειάστηκε έξι μήνες για να αναρρώσει, συμπεριλαμβανομένων τριών μηνών ειδικής θεραπείας.

Ο δικηγόρος του είπε ότι ο Δρ. Λιν είναι πλαστικός χειρουργός και η δουλειά του περιλαμβάνει «να στέκεται όρθιος για μεγάλο χρονικό διάστημα για να κάνει χειρουργικές επέμβασεις», οπότε ο τραυματισμός του οδήγησε σε εκτεταμένες οικονομικές απώλειες. «Μπορεί πλέον να περπατήσει, αλλά αν στέκεται για μεγάλες περιόδους, εξακολουθεί να έχει πρόβλημα μούδιασμα», υποστήριξε.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η πτώση του Δρ. Λιν προκλήθηκε από αμέλεια του ιδιοκτήτη του παπαγάλου. Σύμφωνα με τους Liberty Times, ο δικαστής είπε ότι το μέγεθος του πουλιού - 40 εκατοστά σε ύψος με άνοιγμα φτερών 60 εκατοστά - σήμαινε ότι ο κατηγορούμενος είχε στην ιδιοκτησία του ένα μεγάλο ζώο και θα έπρεπε να είχε λάβει «προστατευτικά μέτρα». Η ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε «με την κατηγορία της πρόκλησης ακούσιων τραυματισμών».

Ο Χουάνγκ είπε ότι σέβεται την απόφαση του δικαστηρίου, αλλά σκοπεύει να ασκήσει έφεση, υποστηρίζοντας ότι τα πτηνά του δεν είναι επιθετικά και ότι το πρόστιμο είναι «πολύ υψηλό». Η τύχη του παπαγάλου που προκάλεσε όλο αυτό το χάος παραμένει ασαφής.

(με πληροφορίες από huffingtonpost.gr, BBC, Focus Taiwan)

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - ΜΟΝΟ 50 ευρώ εγγραφή έως 4-10

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ipourgeio_paideias
Ύπ. Παιδείας: Νέος πίνακας επιλογής Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Τροποποίηση απόφασης κύρωσης τελικών πινάκων επιλογής υποψηφίων Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Ύπ. Παιδείας: Νέος πίνακας επιλογής Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
xamogelopaidiou_5 (1).jpg
Νέα Σμύρνη: Εξαφανίστηκαν δύο ανήλικα κορίτσια από δομή
Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για...
Νέα Σμύρνη: Εξαφανίστηκαν δύο ανήλικα κορίτσια από δομή