Thumbnail
Το ζευγάρι επιβιβάστηκε σε πτήση και άφησε το μωρό του στο αεροδρόμιο για να μην χάσει την πτήση του

Ζευγάρι έκανε check-in για πτήση της Ryanair στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν προς τις Βρυξέλλες την Τρίτη μαζί με το βρέφος, ωστόσο όπως προέκυψε, το μωρό δεν είχε εισιτήριο. Αλλά οι γονείς ξεκίνησαν την επιβίβαση στην πτήση - αφήνοντας το παιδί του πίσω στο γκισέ της αεροπορικής εταιρείας.

Το θέμα παραπέμφθηκε στην αστυνομία, όπως δήλωσε στο CNN μια εκπρόσωπος της Ryanair. «Αυτοί οι επιβάτες που ταξίδευαν από το Τελ Αβίβ στις Βρυξέλλες (31 Ιανουαρίου) παρουσιάστηκαν κατά το check-in χωρίς κράτηση για το βρέφος τους. Στη συνέχεια προχώρησαν στον έλεγχο ασφάλειας, αφήνοντας το βρέφος πίσω κατά το check-in.

«Ο υπάλληλος στο check-in του αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν επικοινώνησε με την Ασφάλεια του Αεροδρομίου, η οποία έβγαλε αυτούς τους επιβάτες από το αεροπλάνο (σ.σ. πριν απογειωθεί), και είναι πλέον θέμα της τοπικής αστυνομίας», εξήγησε.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Ryanair, «τα βρέφη μπορούν να συμπεριληφθούν σε μια κράτηση πτήσης κατά τη διαδικασία ηλεκτρονικής κράτησης». Οταν κάποιος σχεδιάζει να ταξιδέψει με ένα βρέφος, εμφανίζεται ένα αναδυόμενο μήνυμα στον ιστότοπο που δηλώνει ότι υπάρχει χρέωση 25 ευρώ για κάθε πτήση απλής μετάβασης (όταν το μωρό κάθεται στην αγκαλιά ενός ενήλικα). Εαν ο κηδεμόνας επιθυμεί το βρέφος να ταξιδέψει σε δικό του κάθισμα, τότε θα πρέπει να πληρώσουν ξεχωριστά τη συγκεκριμένη θέση.

Η ισραηλινή αρχή αεροδρομίου επιβεβαίωσε το επεισόδιο στο CNN και ανέφερε σε δήλωση του: «Ενα ζευγάρι και ένα βρέφος με βελγικά διαβατήρια έφτασαν για μια πτήση στον τερματικό σταθμό 1 χωρίς εισιτήριο για το μωρό. Το ζευγάρι έφτασε επίσης αργά για την πτήση, αφού είχε κλείσει το check-in. Το ζευγάρι άφησε το μωρό και έτρεξε προς τους ελέγχους ασφαλείας στον τερματικό σταθμό 1 σε μια προσπάθεια να φτάσει στην πύλη επιβίβασης για την πτήση».

Εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας είπε στο CNN ότι το θέμα φαίνεται να είχε επιλυθεί μέχρι να φτάσει η αστυνομία στο σημείο. «Το μωρό είναι με τους γονείς και δεν υπάρχει περαιτέρω έρευνα», τόνισε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα Ταμεία σούπερ μάρκετ αργούν σκόπιμα;

«Αποκάλεσαν μαθητές "ζώα" και "μηδενικά"»: Σοκαριστικές καταγγελίες γονέων για Πειραματικό Λύκειο

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

baniera
Αφαιρέστε εύκολα σκουριά και επίμονους λεκέδες από την μπανιέρα σας
Η καθαριότητα της μπανιέρας είναι απαραίτητη για ένα υγιεινό μπάνιο, όμως με τον καιρό εμφανίζονται λεκέδες από σαπούνι, σκληρό νερό, σκουριά ή...
Αφαιρέστε εύκολα σκουριά και επίμονους λεκέδες από την μπανιέρα σας
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
Πολλαπλό Βιβλίο: «Πράσινο φως» για 152 νέα σχολικά εγχειρίδια - Ξεκινά η ψηφιακή διάθεσή τους – Έως τον Μάρτιο 2026 οι επιλογές των εκπαιδευτικών
Έως το α΄ τρίμηνο του 2026: ψηφιακή διάθεση όλων των εγκεκριμένων βιβλίων - Μέχρι τον Μάρτιο 2026: οι εκπαιδευτικοί μελετούν και επιλέγουν τα βιβλία
Πολλαπλό Βιβλίο: «Πράσινο φως» για 152 νέα σχολικά εγχειρίδια - Ξεκινά η ψηφιακή διάθεσή τους – Έως τον Μάρτιο 2026 οι επιλογές των εκπαιδευτικών