Thumbnail
Το ζευγάρι επιβιβάστηκε σε πτήση και άφησε το μωρό του στο αεροδρόμιο για να μην χάσει την πτήση του

Ζευγάρι έκανε check-in για πτήση της Ryanair στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν προς τις Βρυξέλλες την Τρίτη μαζί με το βρέφος, ωστόσο όπως προέκυψε, το μωρό δεν είχε εισιτήριο. Αλλά οι γονείς ξεκίνησαν την επιβίβαση στην πτήση - αφήνοντας το παιδί του πίσω στο γκισέ της αεροπορικής εταιρείας.

Το θέμα παραπέμφθηκε στην αστυνομία, όπως δήλωσε στο CNN μια εκπρόσωπος της Ryanair. «Αυτοί οι επιβάτες που ταξίδευαν από το Τελ Αβίβ στις Βρυξέλλες (31 Ιανουαρίου) παρουσιάστηκαν κατά το check-in χωρίς κράτηση για το βρέφος τους. Στη συνέχεια προχώρησαν στον έλεγχο ασφάλειας, αφήνοντας το βρέφος πίσω κατά το check-in.

«Ο υπάλληλος στο check-in του αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν επικοινώνησε με την Ασφάλεια του Αεροδρομίου, η οποία έβγαλε αυτούς τους επιβάτες από το αεροπλάνο (σ.σ. πριν απογειωθεί), και είναι πλέον θέμα της τοπικής αστυνομίας», εξήγησε.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Ryanair, «τα βρέφη μπορούν να συμπεριληφθούν σε μια κράτηση πτήσης κατά τη διαδικασία ηλεκτρονικής κράτησης». Οταν κάποιος σχεδιάζει να ταξιδέψει με ένα βρέφος, εμφανίζεται ένα αναδυόμενο μήνυμα στον ιστότοπο που δηλώνει ότι υπάρχει χρέωση 25 ευρώ για κάθε πτήση απλής μετάβασης (όταν το μωρό κάθεται στην αγκαλιά ενός ενήλικα). Εαν ο κηδεμόνας επιθυμεί το βρέφος να ταξιδέψει σε δικό του κάθισμα, τότε θα πρέπει να πληρώσουν ξεχωριστά τη συγκεκριμένη θέση.

Η ισραηλινή αρχή αεροδρομίου επιβεβαίωσε το επεισόδιο στο CNN και ανέφερε σε δήλωση του: «Ενα ζευγάρι και ένα βρέφος με βελγικά διαβατήρια έφτασαν για μια πτήση στον τερματικό σταθμό 1 χωρίς εισιτήριο για το μωρό. Το ζευγάρι έφτασε επίσης αργά για την πτήση, αφού είχε κλείσει το check-in. Το ζευγάρι άφησε το μωρό και έτρεξε προς τους ελέγχους ασφαλείας στον τερματικό σταθμό 1 σε μια προσπάθεια να φτάσει στην πύλη επιβίβασης για την πτήση».

Εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας είπε στο CNN ότι το θέμα φαίνεται να είχε επιλυθεί μέχρι να φτάσει η αστυνομία στο σημείο. «Το μωρό είναι με τους γονείς και δεν υπάρχει περαιτέρω έρευνα», τόνισε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

konserva
Κονσέρβα σολομού αποκαλύπτει απρόσμενα μυστικά για τους ωκεανούς
Οι θάλασσες διατηρούν τα μυστικά τους καλά κρυμμένα, όμως μερικές φορές η επιστήμη τα φέρνει στο φως με τα πιο απλά μέσα.
Κονσέρβα σολομού αποκαλύπτει απρόσμενα μυστικά για τους ωκεανούς
Κίνηση με αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας
Στο στόχαστρο τα παλιά ΙΧ: Η Ευρώπη επιστρέφει με αυστηρότερο σχέδιο για τους οδηγούς
Ψηφιακή παρακολούθηση, συχνότεροι έλεγχοι και αυξημένα κόστη συντήρησης στο νέο πλαίσιο που προωθείται
Στο στόχαστρο τα παλιά ΙΧ: Η Ευρώπη επιστρέφει με αυστηρότερο σχέδιο για τους οδηγούς
ερασμους
Υλοποίηση ενδοσχολικού σεμιναρίου Erasmus+ στο 1ο Δημοτικό σχολείο Κέρκυρας
«Βασικός στόχος της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σε ζητήματα ισότητας των φύλων, η αναγνώριση και αποδόμηση των έμφυλων...
Υλοποίηση ενδοσχολικού σεμιναρίου Erasmus+ στο 1ο Δημοτικό σχολείο Κέρκυρας