Μ. Τζακσον
Σαν σήμερα το 1984 η ζωή του “θρύλου της ποπ” θα αλλάξει μια για πάντα

Το 1983 η Pepsi γύρισε το πρώτο της διαφημιστικό με πρωταγωνιστή τον 25χρονο τότε Michael Jackson και έκανε τεράστια επιτυχία, ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν απρόσμενα καλά. Η συνεργασία τους ήταν πετυχημένη και το 1984 συμφώνησαν να γυρίσουν και δεύτερο σποτ.

Ο Michael Jackson θα τραγουδούσε και θα χόρευε στη σκηνή, μπροστά σε πραγματικό κοινό περίπου τριών χιλιάδων ατόμων. Το εντυπωσιακό σόου θα συμπληρωνόταν από πυροτεχνήματα.

Το απόγευμα της 27ης Ιανουαρίου 1984 ξεκινάει η τελευταία λήψη, από τις πέντε που είχαν προηγηθεί για την ολοκλήρωση του διαφημιστικού. Ξεκινάει λοιπόν να ανέβει στη σκηνή, ώστε να τραγουδίσει μπροστά στο κοινό.

Ο μηχανισμός των πυροτεχνημάτων τέθηκε σε εφαρμογή προτού εκείνος προλάβει να κατέβει τα σκαλιά, όπως ήταν προγραμματισμένο. Σπίθες από τα πυροτεχνήματα έπεσαν στα μαλλιά του, που έπιασαν φωτιά. Μέχρι να συνειδητοποιήσει τι συνέβαινε, συνέχισε κανονικά να χορεύει, έχοντας πιάσει φωτιά στο πάνω μέρος του κεφαλιού του.

Παράλληλα, τεχνικοί και μέλη της παραγωγής έσπευσαν να τον περικυκλώσουν, προσπαθώντας να σβήσουν τη φωτιά. Όταν ο Michael Jackson σώζεται και μεταφέρεται εκτός σκηνής, διακρίνεται η κορυφή του κεφαλιού που έχει μείνει φαλακρή.

Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο και ο Michael Jackson μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Cedars-Sinai». Οι γιατροί, διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού, καθώς και επιφανειακά τραύματα στο πρόσωπο.

Από τότε άρχισε να παίρνει ισχυρά παυσίπονα για να ανακουφιστεί από τους πόνους των εγκαυμάτων και των πλαστικών επεμβάσεων που ακολούθησαν για να αποκαταστήσουν τις βλάβες, τα οποία τον οδήγησαν σταδιακά σε εθισμό και εν τέλει στον θάνατο.

Παράλληλα η συμπεριφορά του Τζάκσον άλλαξε. Απομακρύνθηκε από την οικογένεια του και κυρίως από τον πατέρα του, που τον είχε πιέσει να κάνει το διαφημιστικό, ενώ εκείνος ήταν αντίθετος γιατί "είχε ένα κακό προαίσθημα".

Όπως αναφέρεται στην αυτοβιογραφία του, "Moonwalk" του 1988, "τα εκρηκτικά μαγνησίου που χρησιμοποιήθηκαν ήταν τοποθετημένα σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου από το κεφάλι του, παραβιάζοντας τους κανόνες ασφαλείας".

Δείτε το βίντεο:

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

hoynta.jpg
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
57 χρόνια πριν τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
dictionary-lexiko-xenes_glosses-foreign_lagnuage.jpg
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;
Επειδή σε λίγο, για να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας ή για να δούμε τηλεόραση, θα χρειαζόμαστε πτυχίο αγγλικής φιλολογίας, μήπως είναι πιο εύκολο να τα...
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;