Μ. Τζακσον
Σαν σήμερα το 1984 η ζωή του “θρύλου της ποπ” θα αλλάξει μια για πάντα

Το 1983 η Pepsi γύρισε το πρώτο της διαφημιστικό με πρωταγωνιστή τον 25χρονο τότε Michael Jackson και έκανε τεράστια επιτυχία, ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν απρόσμενα καλά. Η συνεργασία τους ήταν πετυχημένη και το 1984 συμφώνησαν να γυρίσουν και δεύτερο σποτ.

Ο Michael Jackson θα τραγουδούσε και θα χόρευε στη σκηνή, μπροστά σε πραγματικό κοινό περίπου τριών χιλιάδων ατόμων. Το εντυπωσιακό σόου θα συμπληρωνόταν από πυροτεχνήματα.

Το απόγευμα της 27ης Ιανουαρίου 1984 ξεκινάει η τελευταία λήψη, από τις πέντε που είχαν προηγηθεί για την ολοκλήρωση του διαφημιστικού. Ξεκινάει λοιπόν να ανέβει στη σκηνή, ώστε να τραγουδίσει μπροστά στο κοινό.

Ο μηχανισμός των πυροτεχνημάτων τέθηκε σε εφαρμογή προτού εκείνος προλάβει να κατέβει τα σκαλιά, όπως ήταν προγραμματισμένο. Σπίθες από τα πυροτεχνήματα έπεσαν στα μαλλιά του, που έπιασαν φωτιά. Μέχρι να συνειδητοποιήσει τι συνέβαινε, συνέχισε κανονικά να χορεύει, έχοντας πιάσει φωτιά στο πάνω μέρος του κεφαλιού του.

Παράλληλα, τεχνικοί και μέλη της παραγωγής έσπευσαν να τον περικυκλώσουν, προσπαθώντας να σβήσουν τη φωτιά. Όταν ο Michael Jackson σώζεται και μεταφέρεται εκτός σκηνής, διακρίνεται η κορυφή του κεφαλιού που έχει μείνει φαλακρή.

Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο και ο Michael Jackson μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Cedars-Sinai». Οι γιατροί, διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού, καθώς και επιφανειακά τραύματα στο πρόσωπο.

Από τότε άρχισε να παίρνει ισχυρά παυσίπονα για να ανακουφιστεί από τους πόνους των εγκαυμάτων και των πλαστικών επεμβάσεων που ακολούθησαν για να αποκαταστήσουν τις βλάβες, τα οποία τον οδήγησαν σταδιακά σε εθισμό και εν τέλει στον θάνατο.

Παράλληλα η συμπεριφορά του Τζάκσον άλλαξε. Απομακρύνθηκε από την οικογένεια του και κυρίως από τον πατέρα του, που τον είχε πιέσει να κάνει το διαφημιστικό, ενώ εκείνος ήταν αντίθετος γιατί "είχε ένα κακό προαίσθημα".

Όπως αναφέρεται στην αυτοβιογραφία του, "Moonwalk" του 1988, "τα εκρηκτικά μαγνησίου που χρησιμοποιήθηκαν ήταν τοποθετημένα σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου από το κεφάλι του, παραβιάζοντας τους κανόνες ασφαλείας".

Δείτε το βίντεο:

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΟΠΣΥΔ - Αναπληρωτές: Οδηγίες εγγραφής αναπληρωτών

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

μετρό Πειραιάς
Μετρό Πειραιά: Παρέμβαση Ντογιάκου μετά από δημοσίευμα για εισροή θαλασσινού νερού σε σήραγγα
Παρέμβαση Ντογιάκου μετά από δημοσίευμα για εισροή θαλασσινού νερού σε σήραγγα του μετρό Πειραιά
Μετρό Πειραιά: Παρέμβαση Ντογιάκου μετά από δημοσίευμα για εισροή θαλασσινού νερού σε σήραγγα