Παντσέρι
Νέες πληροφορίες ήρθαν στο φως σχετικά με τη δράση της λογίστριας του Παντσέρι

Γνωστό έγινε χθες ότι συνελήφθη η λογίστρια του Αντόνιο Παντσέρι, ενώ νέες πληροφορίες έρχονται στο φως σχετικά με τον τρόπο που δρούσε η κατηγορούμενη.

Η 55χρονη λογίστρια του πρώην ευρωβουλευτή Παντσέρι οδηγήθηκε σε κατ’οίκον περιορισμό ως προληπτικό μέτρο, ενώ η ακρόαση για να αποφασιστεί η έκδοσή της στο Βέλγιο, έχει προγραμματιστεί για το τέλος του μήνα.

Τι έγινε γνωστό

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, τα αδικήματα της Μόνικα Ροσάνα Μπελίνι ξεκίνησαν ήδη από το 2018, δηλαδή ένα χρόνο νωρίτερα από ό,τι ανέφερε ο Φραντσέσκο Τζόρτζι στις δηλώσεις στις 18/01. Μάλιστα, όπως σημειώνεται η Μπελίνι συνέχισε τις παράνομες δράσεις της «μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου 2022», δηλαδή «17 ημέρες μετά τις πρώτες συλλήψεις που έγιναν από τη Βελγική Αστυνομία».

Οι ιταλικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψή της μετά από ευρωπαϊκό ένταλμα που εκδόθηκε από τους Βέλγους εισαγγελείς. Σε βάρος της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συνωμοσία, διαφθορά και ξέπλυμα χρημάτων.

Η Μόνικα Ροσάνα Μπελίνι θα ήταν η αρχιτέκτονας του εταιρικού δικτύου που χρησιμοποιήθηκε για τη μετακίνηση και το ξέπλυμα των χρημάτων από την υποτιθέμενη διαφθορά. Αυτό υποστηρίζουν οι Βέλγοι δικαστές στα έγγραφα σε βάρος της 55χρονης.

Τα γραφεία της είχαν ερευνηθεί πρόσφατα στο πλαίσιο της υπόθεσης, στην οποία φέρονται επίσης να εμπλέκονται το Μαρόκο, καθώς και το Κατάρ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

xristopoulos-oiele
Τα παράδοξα της ελληνικής εκπαίδευσης vol. 1: «Και νόμο δεν εκράτεις»!
Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Γιώργος Χριστόπουλος γράφει στο alfavita.gr για τα... απίστευτα αλλά αληθινά της ελληνικής εκπαίδευσης
Τα παράδοξα της ελληνικής εκπαίδευσης vol. 1: «Και νόμο δεν εκράτεις»!