αρκούδα
Ξύπνιες παραμένουν ακόμα οι αρκούδες στην Πίνδο, αφού η θερμοκρασία είναι αρκετά υψηλή

Οι αρκούδες, παρ’ όλο τον χειμώνα δεν έχουν πέσει σε χειμερία νάρκη. Ο λόγος είναι οι υψηλές θερμοκρασίες που πλήττουν φέτος τον χειμώνα στη χώρα μας. Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει εκτός από τις κοινωνίες και το επίπεδο ζωής πολλών ζώων.

«Όντως, φέτος, βλέπουμε ότι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που παρατηρούνται για την εποχή αλλά και λόγω της απουσίας χιονοπτώσεων, υπάρχει ακόμη κινητικότητα σε αρκετές αρκούδες», δήλωσε στον Alpha, ο Πάνος Στεφάνου, υπεύθυνος επικοινωνίας «Αρκτούρου».

«Οι περισσότερες αρκούδες το πιθανότερο είναι να είναι ξύπνιες ή τουλάχιστον να έχουν μειωμένη κινητικότητα. Αυτό είναι δεδομένο διότι η διαδικασία του χειμέριου λήθαργου είναι μια διαδικασία που δεν συνίσταται μόνο στην απόσυρση των αρκούδων στις φωλιές αλλά έχει να κάνει γενικότερα με τη μείωση των ρυθμών τους. Έτσι, λοιπόν, οι περισσότερες μπορεί να επιλέξουν να περνάνε τις περισσότερες ώρες της ημέρας στη φωλιά τους».

Ο περιβαλλοντολόγος, Γ. Ηλιόπουλος, εξήγησε ότι εφόσον οι θερμοκρασίες είναι υψηλότερες από τις συνήθεις για αυτόν τον μήνα, «το βιολογικό ρολόι, να το πούμε πιο απλά επηρεάζεται με αποτέλεσμα να μην πέφτουν σε χειμερία νάρκη και να επηρεάζεται όλος ο κύκλος ζωής τους».

Δείτε το σχετικό βίντεο: 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΔΩΡΕΑΝ ενοικια για 3 χρόνια: Πρόγραμμα σε 46 δήμους (αιτήσεις)

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

aloe-recycle.jpg
Σχολεία: Συνεχίζεται η εκπαιδευτική δράση για την ανακύκλωση «Τhe Green City»
Σημειώνεται ότι μέσω του προγράμματος παρέχεται η δυνατότητα στους κατοίκους, να ανακυκλώνουν υλικά που έχουν διαχωρίσει και να επιβραβεύονται,...
Σχολεία: Συνεχίζεται η εκπαιδευτική δράση για την ανακύκλωση «Τhe Green City»