nepal
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η χειρότερη αεροπορική τραγωδία στο Νεπάλ τα τελευταία πέντε χρόνια - Πάνω από 67 νεκροί

Στους 67 οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους σήμερα σε συντριβή αεροσκάφους της Yeti Airlines στην περιοχή Ποχάρα του Νεπάλ (κεντρικά), όπως δήλωσε αξιωματούχος της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Νεπάλ πρόκειται για τη χειρότερη αεροπορική τραγωδία στη μικρή αυτή χώρα των Ιμαλαΐων τα τελευταία σχεδόν πέντε χρόνια.

nepal

«Τριάντα ένα (πτώματα) έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αστυνομικός Α.Κ. Τσέτρι, προσθέτοντας ότι άλλα 36 πτώματα βρέθηκαν στη χαράδρα όπου το αεροσκάφος συνετρίβη.

Εκατοντάδες διασώστες συνέχιζαν να ερευνούν τον χώρο όπου συνετρίβη το αεροσκάφος, που είχε ξεκινήσει την πτήση του από την πρωτεύουσα Κατμαντού. «Οι επιχειρήσεις διάσωσης είναι σε εξέλιξη», δήλωσε ο Τζαγκανάθ Νιρούλα, εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Νεπάλ. «Ο καιρός ήταν καλός».

Σε εικόνες που μεταδόθηκαν από την τοπική τηλεόραση διακρίνεται πυκνός μαύρος καπνός να υψώνεται πάνω από το σημείο της συντριβής καθώς διασώστες και κάτοικοι της περιοχής είναι συγκεντρωμένοι γύρω από τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Το αεροπορικό δυστύχημα αυτό είναι το πλέον πολύνεκρο στο Νεπάλ από τον Μάρτιο του 2018, όταν πτήση της US-Bangla συνετρίβη στο Κατμαντού, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 51 από τους 71 επιβαίνοντες, σύμφωνα με το Δίκτυο Ασφάλειας της Αεροπορίας.

Στο δικινητήριο αεροσκάφος ATR 72 που ανήκε στη νεπαλέζικη αεροπορική εταιρία Yeti Airlines επέβαιναν 72 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο βρέφη και τέσσερα μέλη του πληρώματος, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρίας Σουνταρσάν Μπαρταούλα. Αξιωματούχος του αεροδρομίου του Νεπάλ δήλωσε ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν πέντε Ινδοί, τέσσερις Ρώσοι, ένας Ιρλανδός, δύο Νοτιοκορεάτες, ένας Αυστραλός και ένας Αργεντινός υπήκοος. Το αεροσκάφος είχε ηλικία 15 ετών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα παρακολούθησης πτήσεων FlightRadar24.

nepal

Τα αεροπορικά δυστυχήματα δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στο Νεπάλ, όπου βρίσκονται οκτώ από τα 14 υψηλότερα βουνά του πλανήτη, μεταξύ των οποίων το Έβερεστ, καθώς ο καιρός μπορεί να αλλάξει ξαφνικά και να επικρατήσουν επικίνδυνες συνθήκες.

Ο πρωθυπουργός του Νεπάλ Πούσπα Καμάλ Νταχάλ συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μετά τη συντριβή του αεροσκάφους, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση.
 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026
Πανελλαδικές 2026: Τα «12 μυστικά» που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στις εξετάσεις
Εκπαιδευτικοί δίνουν οδηγίες για προετοιμασία, ψυχολογία και διαχείριση χρόνου λίγο πριν την έναρξη των εξετάσεων
Πανελλαδικές 2026: Τα «12 μυστικά» που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στις εξετάσεις
Google-Chrome
Chrome και τεχνητή νοημοσύνη: Το «αθόρυβο» AI μοντέλο 4GB που εγείρει ερωτήματα για τη συναίνεση των χρηστών
Αναφορές για τοπική εγκατάσταση του Gemini Nano χωρίς σαφή ειδοποίηση – Τι απαντά η Google και γιατί ανοίγει ξανά η συζήτηση για τον έλεγχο των...
Chrome και τεχνητή νοημοσύνη: Το «αθόρυβο» AI μοντέλο 4GB που εγείρει ερωτήματα για τη συναίνεση των χρηστών
σχολειο μαθητες
Ολοήμερο σχολείο από τον Σεπτέμβριο 2026: Νέα ωράρια αποχώρησης για μαθητές Δημοτικού και Νηπιαγωγείου
Τρεις επιλογές για τη λήξη του προγράμματος – Τι προβλέπει ο σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας για τη σχολική χρονιά 2026-2027
Ολοήμερο σχολείο από τον Σεπτέμβριο 2026: Νέα ωράρια αποχώρησης για μαθητές Δημοτικού και Νηπιαγωγείου