γερμανοί σκουπίδια
Το σύστημα που εν έτει 2023, στην πιο ανεπτυγμένη χώρα της Ευρώπης, εξαναγκάζει ανθρώπους να ψάχνουν το φαγητό τους στα σκουπίδια και επιχειρεί μάλιστα να το κανονικοποιήσει με φιλοπεριβαλλοντικό «μανδύα», έχει μόνο μία θέση: Στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας.

Η είδηση έρχεται από τη Γερμανία: Οι υπουργοί Γεωργίας (Πράσινοι) και Δικαιοσύνης (FDP) αναλαμβάνουν κοινή πρωτοβουλία για να αποποινικοποιηθεί η συγκομιδή τροφίμων από τους κάδους απορριμμάτων, κάτι που μέχρι σήμερα αποτελεί ποινικό αδίκημα στη χώρα για λόγους δημόσιας υγείας.

«Εάν οι άνθρωποι παίρνουν στο σπίτι τους τρόφιμα που έχουν πεταχτεί χωρίς να προκληθεί ζημιά ή παράνομη είσοδος, τότε, κατά τη γνώμη μου, αυτό δεν θα πρέπει πλέον να διώκεται», δήλωσε  ο υπουργός Δικαιοσύνης Marco Buschmann

Το σκεπτικό είναι ότι έτσι θα μειωθούν οι ποσότητες φαγητού που απορρίπτεται ενώ είναι ακόμα βρώσιμο και κατά συνέπεια θα περιοριστεί η επιβάρυνση του περιβάλλοντος!

Την ίδια στιγμή ο Υπουργός Γεωργίας της Βάδης-Βυρτεμβέργης Peter Hauk (CDU) τάχθηκε υπέρ της κατάργησης της ημερομηνίας λήξης για τα τρόφιμα.

«Οι άνθρωποι πρέπει να βασιστούν ξανά στις αισθήσεις τους και να μυρίσουν, να δουν και να γευτούν αν το φαγητό είναι ακόμα καλό» σημείωσε ο Peter Hauk

Δεν ξέρουμε αν οι συγκεκριμένοι «ευαίσθητοι» περιβαλλοντιστές σκέφτονται να δώσουν πρώτοι το παράδειγμα και να προτιμούν στο εξής τους κάδους απορριμμάτων του τοπικού super market για τα γεύματά τους. Υποψιαζόμαστε πως όχι. Θα έλεγε βέβαια κάποιος κακεντρεχής ότι η ιδέα για τη συγκεκριμένη αλλαγή στον νόμο και μάλιστα τη δεδομένη στιγμή ίσως και να σχετίζεται με κάποια αύξηση στη... ζήτηση φαγητού από τα σκουπίδια, σε μια περίοδο που ο πληθωρισμός στη Γερμανία βρίσκεται στο 8,6%.

Σε κάθε περίπτωση, όποια και να είναι η αφετηρία της σκέψης τους, αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά πως το σύστημα που εν έτει 2023, στην πιο ανεπτυγμένη χώρα της Ευρώπης, εξαναγκάζει ανθρώπους να ψάχνουν το φαγητό τους στα σκουπίδια και επιχειρεί μάλιστα να το κανονικοποιήσει με φιλοπεριβαλλοντικό «μανδύα», έχει μόνο μία θέση: Στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας.

ΥΓ: Περιμένουμε με αγωνία την επόμενη αναφορά του ΣΥΡΙΖΑ στα «μέτρα που παίρνει» η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση της Γερμανίας και «δεν αφήνει τον λαό της αβοήθητο» απέναντι στην ακρίβεια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παδα στασυ
Στρατηγική Συμμαχία ΠΑΔΑ και ΣΤΑ.ΣΥ για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα: «Η επόμενη στάση των μεταφορών»
Κεντρικό σημείο της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση του νέου πρωτοποριακού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Προηγμένα Συστήματα Μεταφορών και...
Στρατηγική Συμμαχία ΠΑΔΑ και ΣΤΑ.ΣΥ για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα: «Η επόμενη στάση των μεταφορών»
διωξεις
Εκπαιδευτικοί Λακωνίας: Κάλεσμα σε μαζική κινητοποίηση για τις πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών
Στο επίκεντρο η υπεράσπιση της απεργίας–αποχής και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων του κλάδου
Εκπαιδευτικοί Λακωνίας: Κάλεσμα σε μαζική κινητοποίηση για τις πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών
πανεπιστήμιο κρήτης
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Διεθνές επιστημονικό συνέδριο «Τελετουργικές πράξεις στην αρχαιοελληνική ποίηση της αρχαϊκής και κλασικής περιόδου»
Το συνέδριο θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 27 έως Κυριακή 29 Μαρτίου
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Διεθνές επιστημονικό συνέδριο «Τελετουργικές πράξεις στην αρχαιοελληνική ποίηση της αρχαϊκής και κλασικής περιόδου»