Τζόρτζι Παντσέρι
Τι αποκάλυψε ξένο ειδησεογραφικό μέσο σχετικά με το τρόπο που το κύκλωμα δρούσε υπέρ του Μαρόκου

Νέες αποκαλύψεις κάνουν το γύρω του διαδικτύου καθημερινά, σχετικά με το Qatargate, ενώ οι πιο πρόσφατες πληροφορίες προέρχονται από τη βελγική εφημερίδα De Standaard, που αποκαλύπτει τον τρόπο που λειτουργούσε το λεγόμενο «κύκλωμα Παντσέρι» υπέρ του Μαρόκου.

Από ό,τι φαίνεται η τιμή για κάθε ψήφισμα κατά του Μαρόκου, που θα μπλόκαραν στο Κοινοβούλιο, ο Τζόρτζι και ο Παντσέρι ελάμβαναν το ποσό των 50.000 ευρώ.

Ένα από τα περιστατικά

Η εφημερίδα αναφέρει ένα περιστατικό που αφορά το Βραβείο Ζαχάρωφ. Στις 5 Ιουνίου 2018, δύο Ολλανδοί ακτιβιστές κάθονται στο φουαγιέ του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. Για εβδομάδες οι άνθρωποι αυτοί αγωνίζονται για το Βραβείο Ζαχάρωφ, ένα ευρωπαϊκό βραβείο για τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εκείνοι ήθελαν να προτείνουν τον Νασέρ Ζεφζάφι, τον Μαροκινό διαδηλωτή που τάχθηκε υπέρ του Ριφ.

Το πρώτο που έκαναν ήταν να παρουσιάσουν στον Παντσέρι την υποψηφιότητα του Ζεφζάφι. Περιγράφει μάλιστα πως τους δύο ακτιβιστές παρέλαβε ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, όπου πριν ακόμα αναφερθούν στο αίτημα τους, ο Τζόρτζι ρώτησε «Υπάρχει η ιδέα να αποσύρετε την υποψηφιότητα; Αυτό μπορεί να είναι καλύτερο για την περίπτωσή σας».

Ο Τζόρτζι μετά από αυτήν την ερώτηση, ανέφερε πως μία τόσο μεγάλη τιμή για τον Ζεφζάφι δεν θα μπορούσε να γίνει δεκτή από τις μαροκινές αρχές που θα έπαιρναν σκληρότερα μέτρα στην περιοχή, για αυτό και ο σύζυγος της Καϊλή είπε πως θα ήταν καλύτερο να σταματήσουν το λόμπινγκ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πόσες μέρες μαθημάτων απομένουν στα Γυμνάσια και τα Λύκεια - Ο προγραμματισμός

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Κατα αξιολογησης
Αξιολόγηση: Κινητοποίηση των ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ της Α΄ Αθήνας αύριο στα γραφεία της ΔΔΕ
Οι απειλές και ο εκφοβισμός από τα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας και την Κυβέρνηση δεν έχουν «πιάσει τόπο», το μήνυμα απέναντι στην κατηγοριοποίηση...
Αξιολόγηση: Κινητοποίηση των ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ της Α΄ Αθήνας αύριο στα γραφεία της ΔΔΕ