Φραντσέσκο Τζόρτζι
Νέες λεπτομέρειες έφερε στο φως η γερμανική εφημερίδα σχετικά με την εμπλοκή του Μαρόκου στο Qatargate

Η γερμανική εφημερίδα «Spiegel» αναφέρθηκε στο ρόλο του Μαρόκου στο πρόσφατο σκάνδαλο διαφθοράς του Ευρωκοινοβουλίου, κάνοντας λόγο ακόμα και για «Marokkogate»

Όπως υποστηρίζεται το Μαρόκο φαίνεται πως ήταν ιδιαίτερα ενεργό στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Τι ανέφερε το δημοσίευμα

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ξένες μυστικές υπηρεσίες του Μαρόκου φέρεται να είναι αυτές που δωροδοκούσαν ευρωβουλευτές για να μιλούν ευνοϊκά όσον αφορά το καθεστώτος του Κατάρ. Διαβαθμισμένα έγγραφα που έχουν περιέλθει στην κατοχή του γερμανικού περιοδικού αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι, οι ξένες μυστικές υπηρεσίες του Μαρόκου «DGED» εμπλέκονται στο υψηλότερο επίπεδο του σκανδάλου διαφθοράς και δωροδοκίας.

Η DGED φέρεται να είχε «προσλάβει» από το 2019 τρεις Ιταλούς: τον πρώην ευρωβουλευτή, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, τον νυν ευρωβουλευτή, Αντρέα Κοζολίνο όπως και τον βοηθό του, Φραντσέσκο Τζόρτζι, σύντροφο της Εύας Καϊλή.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα οι ξένες μυστικές υπηρεσίες του Μαρόκου πλήρωναν αδρά τους συνεργάτες τους για να ασκούν επιρροή στην ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου προς όφελος της κυβέρνησης της Ντόχα.

Επικεφαλής της «τριάδας» ήταν ο νυν Μαροκινός πρεσβευτής στην Πολωνία, Αμπντελραχίμ Ατμούν. Η «τριάδα», όπως και ο Ατμούν, βρίσκονταν σε άμεση επαφή με τον γενικό διευθυντή των μυστικών υπηρεσιών του Μαρόκου, Μοχάμαντ Γιασίν Μανσούρι.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι μπορώ να τρώω το βράδυ για να χάσω κιλά: 5 & 1 φαγητά

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα