Warning message

Unable to retrieve https://twitter.com/i/status/1605248303213735938 at this time, please check again later.
oreivates-everest
Κατάφεραν να σκαρφαλώσουν στα 8.848 μέτρα, στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου και χάρισαν συγκλονιστικά πλάνα, με μια θέα που κυριολεκτικά κόβει την ανάσα

Μία νέα προσπάθεια κατάκτησης της κορυφής του Έβερεστ σημειώθηκε προ ολίγων ημερών από ορειβάτες που θέλησαν να δουν τον κόσμο από... πολύ ψηλά, και τελικά το πέτυχαν.

Όχι μόνο κατάφεραν επιτυχώς να σκαρφαλώσουν και τα 8.848 μέτρα, αφήνοντας το στίγμα τους στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου, αλλά χάρισαν συγκλονιστικά πλάνα και στο κοινό με μια θέα που κυριολεκτικά κόβει την ανάσα, όπως δεν έκαναν ποτέ άλλοτε αντίστοιχα πλάνα.

https://twitter.com/i/status/1605248303213735938

 

Με μία ειδική κάμερα 360 μοιρών, αντοχής σε ιδιαίτερες συνθήκες ατμοσφαιρικής πίεσης, κατάφεραν να έχουν ολόκληρη τη Γη... στα πόδια τους.

Η εικόνα μοιάζει λίγο… τρομακτική καθώς στέκονται κυριολεκτικά στην άκρη της κορυφής, ωστόσο δείχνουν πως απολαμβάνουν την κατάκτησή της.

Οι εικόνες είναι τουλάχιστον συγκλονιστικές και αποδεικνύουν πως ο άνθρωπος -αν και δεν αποτελεί τίποτα μεγαλύτερο από  έναν «κόκκο σκόνης» πάνω στον πλανήτη- μπορεί χάρη στην τεχνολογία και την τεχνογνωσία που διαθέτει να κάνει εφικτό και το πλέον αδιανόητο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικοι
Διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης νεοδιόριστων του 2020 χωρίς αξιολόγηση εξέδωσε η Διεύθυνση ΠΕ Δυτικής Αττικής
Η υπόθεση της μονιμοποίησης χωρίς αξιολόγηση παραμένει ανοιχτή σε θεσμικό και πολιτικό επίπεδο, με την εξέλιξη στη Δυτική Αττική να αποτελεί, πάντως,...
Διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης νεοδιόριστων του 2020 χωρίς αξιολόγηση εξέδωσε η Διεύθυνση ΠΕ Δυτικής Αττικής