Πόλεμος στην Ουκρανία - Μαριούπολη
Μέχρι τώρα, έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 700 επιθέσεις στο ουκρανικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, σύμφωνα με στοιχεία του ΠΟΥ

Αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε σήμερα πως 10 εκατομμύρια άνθρωποι, περίπου το 1/4 του πληθυσμού της Ουκρανίας, μπορεί να υποφέρει από μια διαταραχή ψυχικής υγείας λόγω του πολέμου στη χώρα.

«Ο ΠΟΥ εκτιμά πως έως 10 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν με κάποια μορφή ψυχικής διαταραχής, από άγχος και στρες μέχρι πιο σοβαρές καταστάσεις» δήλωσε ο Τζάρνο Χάμπιχτ, εκπρόσωπος του ΠΟΥ στην Ουκρανία, σε συνέντευξη Τύπου μέσω βιντεοσύνδεσης.

Οι πιο σοβαρές καταστάσεις περιλαμβάνουν διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD) που προκαλείται από οδυνηρά γεγονότα. Οι περιπτώσεις αυξάνονται έπειτα από δέκα μήνες σύγκρουσης, με αποτέλεσμα μια ξεχωριστή υπηρεσία του ΟΗΕ να ξεκινήσει την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών μέσω διαδικτύου.

Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Ουκρανίας είναι υπό πίεση αφότου η Ρωσία εισέβαλε τον Φεβρουάριο. Μέχρι τώρα, έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 700 επιθέσεις στο ουκρανικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, σύμφωνα με στοιχεία του ΠΟΥ, και η αύξηση των επιθέσεων της Ρωσίας σε κρίσιμες υποδομές από τον Οκτώβριο προστίθεται στις δοκιμασίες προκαλώντας διακοπές ρεύματος (μπλακάουτ).

Η Μόσχα αρνείται ότι στοχοθετεί αμάχους σε αυτό που αποκαλεί ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ: Εάν πήρες ΚΑΥΑΣ κλείδωσε το επίδομα εδώ με ένα κλικ στο ΕΚΕΚ

Αυτά είναι τα ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γυμναστική
Η μουσική στο γυμναστήριο δεν είναι trend της εποχής. Είναι μια πρακτική 2.000 ετών: Ο Σωκράτης… χόρευε για να μείνει σε φόρμα!
Από τον αυλό στον Spotify: Γιατί η μουσική ήταν (και παραμένει) το καλύτερο «εργαλείο» άσκησης
Η μουσική στο γυμναστήριο δεν είναι trend της εποχής. Είναι μια πρακτική 2.000 ετών: Ο Σωκράτης… χόρευε για να μείνει σε φόρμα!