τραμπ_προεδρος
H Επιτροπή ζητά παραπομπή του Τραμπ σε δίκη για 3 αδικήματα ζητεί η Επιτροπή, για την εισβολή στο Καπιτώλιο

Η επιτροπή της 6ης Ιανουαρίου παρέπεμψε τον Ντόναλντ Τραμπ στο υπουργείο Δικαιοσύνης, κατηγορώντας τον για τέσσερα διαφορετικά ομοσπονδιακά εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένης της εξέγερσης.

Η επιτροπή παρέπεμψε τον Τραμπ στο υπουργείο Δικαιοσύνης για παρεμπόδιση επίσημης διαδικασίας, εξαπάτηση των ΗΠΑ, ψευδείς δηλώσεις και παροχή βοήθειας ή παρηγοριάς σε εξέγερση, ανακοίνωσε η επιτροπή τη Δευτέρα.

Η τελική έκθεση δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα πριν από την Τετάρτη.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ έχασε τις εκλογές το 2020 και το γνώριζε. Αλλά επέλεξε να προσπαθήσει να παραμείνει στην εξουσία μέσω ενός πολυμερούς σχήματος για να ανατρέψει τα αποτελέσματα και να εμποδίσει τη μεταβίβαση της εξουσίας. Δεν είχαμε ποτέ έναν Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών που να υποκινήσει μια βίαιη προσπάθεια ώστε να εμποδίσει τη μεταφορά της εξουσίας» ανέφερε στις εναρκτήριες δηλώσεις του ο πρόεδρος της επιτροπής για τη διερεύνηση της εξέγερσης της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, Μπένι Τόμσον και τόνισε ότι οι Αμερικανοί δείχνουν πίστη στους εκλεγμένους αξιωματούχους ότι θα συμμορφωθούν με τους νόμους και θα υποστηρίξουν τα εκλεγμένα αποτελέσματα ωστόσο, ο Τραμπ «έσπασε αυτή την πίστη» του έθνους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Βαγγέλης Γιαννακούρας
«Αλαλούμ» στο ΠΑΣΟΚ: Ο Βαγγέλης Γιαννακούρας παίρνει την έδρα Κωνσταντινόπουλου αλλά έχει διαγραφεί
«Κωμικοτραγικό» σκηνικό στο ΠΑΣΟΚ καθώς το κόμμα καλείται να «ξε-διαγράψει» τον βουλευτή που θα πάρει τη θέση του Κωνσταντινόπουλου
«Αλαλούμ» στο ΠΑΣΟΚ: Ο Βαγγέλης Γιαννακούρας παίρνει την έδρα Κωνσταντινόπουλου αλλά έχει διαγραφεί