Κόσμος

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Παραπομπή Τραμπ για τέσσερα κακουργήματα

τραμπ_προεδρος
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
H Επιτροπή ζητά παραπομπή του Τραμπ σε δίκη για 3 αδικήματα ζητεί η Επιτροπή, για την εισβολή στο Καπιτώλιο

Η επιτροπή της 6ης Ιανουαρίου παρέπεμψε τον Ντόναλντ Τραμπ στο υπουργείο Δικαιοσύνης, κατηγορώντας τον για τέσσερα διαφορετικά ομοσπονδιακά εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένης της εξέγερσης.

Η επιτροπή παρέπεμψε τον Τραμπ στο υπουργείο Δικαιοσύνης για παρεμπόδιση επίσημης διαδικασίας, εξαπάτηση των ΗΠΑ, ψευδείς δηλώσεις και παροχή βοήθειας ή παρηγοριάς σε εξέγερση, ανακοίνωσε η επιτροπή τη Δευτέρα.

Η τελική έκθεση δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα πριν από την Τετάρτη.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ έχασε τις εκλογές το 2020 και το γνώριζε. Αλλά επέλεξε να προσπαθήσει να παραμείνει στην εξουσία μέσω ενός πολυμερούς σχήματος για να ανατρέψει τα αποτελέσματα και να εμποδίσει τη μεταβίβαση της εξουσίας. Δεν είχαμε ποτέ έναν Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών που να υποκινήσει μια βίαιη προσπάθεια ώστε να εμποδίσει τη μεταφορά της εξουσίας» ανέφερε στις εναρκτήριες δηλώσεις του ο πρόεδρος της επιτροπής για τη διερεύνηση της εξέγερσης της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, Μπένι Τόμσον και τόνισε ότι οι Αμερικανοί δείχνουν πίστη στους εκλεγμένους αξιωματούχους ότι θα συμμορφωθούν με τους νόμους και θα υποστηρίξουν τα εκλεγμένα αποτελέσματα ωστόσο, ο Τραμπ «έσπασε αυτή την πίστη» του έθνους.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος