σοκολετενια
Εκεί που τα παιδιά δεν απολαμβάνουν το αγαπημένο τους γλύκισμα

Τα Χριστούγεννα σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου είναι ταυτόσημα με τα πάσης φύσεως γλυκίσματα, με τις σοκολάτες να έχουν την τιμητική τους.  Όμως αν τα παιδιά σε ΗΠΑ, Ευρώπη και αλλού θα απολαύσουν το αγαπημένο τους γλύκισμα, κάποια άλλα παιδιά, στις χώρες που παράγουν το πολύτιμο κακάο, πρώτη ύλη για την σοκολάτα, θα συνεχίσουν αυτές τις ημέρες να δουλεύουν και μάλιστα ακόμα πιο σκληρά, για να αυξήσουν την παραγωγή, χρησιμοποιώντας αιχμηρά εργαλεία και επικίνδυνα χημικά. Αυτό είναι που βιώνουν κατά κόρον τα παιδιά στην Ακτή Ελεφαντοστού, μια χώρα που είναι από τις μεγαλύτερες χώρες παραγωγής κακάο στον κόσμο. 

Έκθεση του αμερικανικού ερευνητικού ινστιτούτου NORC στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο δείχνει ότι σήμερα τόσο στην Ακτή του Ελεφαντοστού, όσο και στη γειτονική Γκάνα εργάζονται σχεδόν 1,6 εκατομμύρια παιδιά από τα οποία το 40% υπό τις χειρότερες συνθήκες.

Εκτός αυτού η έκθεση αναφέρει ότι την τελευταία δεκαετία η παιδική εργασία αυξήθηκε στις εν λόγω χώρες. Σύμφωνα με το ίδρυμα Fairetrade μόλις το 6% των κερδών της βιομηχανίας σοκολάτας διοχετεύεται στους παραγωγούς. Επιπλέον προβλήματα στους παραγωγούς κακάο προκαλεί η καθοδική πορεία των τιμών, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση στην Ακτή του Ελεφαντοστού επέβαλε διατίμηση 1,50 ευρώ για κάθε κιλό κακάο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

keik
Το μυστικό του τέλειου κέικ σοκολάτας: Όταν η γεύση συναντά την επιστήμη
Πίσω από κάθε αφράτη μπουκιά κρύβονται χημικές αντιδράσεις, σωστές αναλογίες και επιλογές που επηρεάζουν όχι μόνο το αποτέλεσμα αλλά και το περιβάλλον
Το μυστικό του τέλειου κέικ σοκολάτας: Όταν η γεύση συναντά την επιστήμη
γεμιστα
Διπλή ελληνική διάκριση στο Taste Atlas: Στην παγκόσμια δεκάδα δύο κλασικά πιάτα λαχανικών
Κολοκυθάκια τηγανητά και γεμιστά ξεχώρισαν στη διεθνή κατάταξη για το 2026, αποσπώντας κορυφαίες βαθμολογίες από χιλιάδες ταξιδιώτες και καλοφαγάδες
Διπλή ελληνική διάκριση στο Taste Atlas: Στην παγκόσμια δεκάδα δύο κλασικά πιάτα λαχανικών
κρυο
Το κρυφό αξεσουάρ που κάνει τα πατώματα… ζεστά τον χειμώνα
Από τα θερμαινόμενα πατάκια μέχρι την έξυπνη μόνωση — οι πρακτικές λύσεις που ανεβάζουν τη θερμοκρασία στο σπίτι χωρίς μεγάλο κόστος.
Το κρυφό αξεσουάρ που κάνει τα πατώματα… ζεστά τον χειμώνα
Μανιτάρια
Μανιτάρια στο πιάτο: Ο σωστός τρόπος μαγειρέματος για να μη χάσουν τα θρεπτικά τους συστατικά
Τι να προσέξετε στο ψήσιμο και το σοτάρισμα ώστε να διατηρήσουν γεύση, βιταμίνες και ευεργετικές ιδιότητες
Μανιτάρια στο πιάτο: Ο σωστός τρόπος μαγειρέματος για να μη χάσουν τα θρεπτικά τους συστατικά