Έκρηξη στο Αφγανιστάν
Δεν υπάρχει ακόμα ανάληψη ευθύνης για την έκρηξη στο Αφγανιστάν

Έκρηξη σημειώθηκε σε όχημα που μετέφερε εργαζόμενους πετρελαϊκής εταιρείας στο βόρειο τμήμα του Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 4.

«Περί τις 07:00 (τοπική ώρα) έγινε έκρηξη στην (επαρχία) Μπαλχ, σε λεωφορείο που ανήκει στην Hairatan Oil», δήλωσε ο Μοχαμάντ Ασίφ Ουαζέρι, εκπρόσωπος της αστυνομίας στην επαρχία.

Ακόμα δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης, σύμφωνα με το Reuters. Τους τελευταίους μήνες διαπράχθηκαν αρκετές επιθέσεις σε αστικά κέντρα στο Αφγανιστάν, με το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) να αναλαμβάνει την ευθύνη για ορισμένες.

Μετά την επιστροφή των φονταμενταλιστών σουνιτών Ταλιμπάν στην εξουσία στο Αφγανιστάν τον Αύγουστο του 2021, οι επιθέσεις του ΙΚ εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας και πολιτών παρέμειναν συχνές. Μολονότι το νέο καθεστώς διαβεβαιώνει πως έχει συντρίψει την τζιχαντιστική οργάνωση κι έχει συλλάβει ή εξοντώσει δεκάδες μέλη της, αναλυτές επισημαίνουν πως αυτή εξακολουθεί να εγείρει τη σημαντικότερη πρόκληση ως προς την ασφάλεια στο Αφγανιστάν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

iliada.jpg
Στα ίχνη της Ιλιάδας: Το χωριό του Ολύμπου που κρατά ζωντανή την αρχαία μνήμη
Από τον Όμηρο και τον Αχιλλέα έως τα αρχαιολογικά ευρήματα και τους θρύλους για χαμένα μαντεία, το Πύθιο αποκαλύπτει μια άγνωστη ιστορική διαδρομή
Στα ίχνη της Ιλιάδας: Το χωριό του Ολύμπου που κρατά ζωντανή την αρχαία μνήμη
peripoliko astinomia perama
Άγιος Δημήτριος: Προσαγωγή 20χρονου για τη δολοφονία του γιου του Ταξιάρχου της ΕΛ.ΑΣ.
Προσήχθη ο 20χρονος για τη δολοφονία του γιου του Ταξιάρχου της ΕΛΑΣ στον Άγιο Δημήτριο
Άγιος Δημήτριος: Προσαγωγή 20χρονου για τη δολοφονία του γιου του Ταξιάρχου της ΕΛ.ΑΣ.