Κίνα
Το ντροπιαστικό για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια περιστατικό συνέβη στην πόλη Luzhou, έξω από το νοσοκομείο Gulan People's Hospital

Την ώρα που οι διαδηλώσεις στην Κίνα, παίρνουν μορφή κύματος για την πολιτική «Zero Covid», τον γύρο του κόσμου κάνει στο διαδίκτυο βίντεο στο οποίο δείχνει γυναίκα να γεννάει όρθια γιατί δεν πρόλαβε να κάνει τεστ κοβιντ.

Η κινεζική πολιτική "zero COVID" έχει πυροδοτήσει διαδηλώσεις ιστορικών διαστάσεων σε πολλές πόλεις της χώρας - τη λεγόμενη «επανάσταση του λευκού χαρτιού» - ενώ το καθεστώς προσπαθεί να τις καταστείλει με υπέρμετρη αστυνομική βία και λογοκρισία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Οι εικόνες καταστολής των διαδηλώσεων και βάναυσων συμπεριφορών των αρχών που ανεβαίνουν συνεχώς στα social media κινέζων πολιτών και ανθρωπιστικών οργανώσεων– οι οποίοι παρακάμπτουν με χίλια «κόλπα» την λογοκρισία του καθεστώτος - είναι συγκλονιστικές.

Σε ένα από αυτά, η κινεζική πολιτική "zero COVID", με τα δρακόντεια περιοριστικά μέτρα της, οδήγησε μια έγκυο γυναίκα να γεννήσει όρθια, στο πεζοδρόμιο έξω από το μαιευτήριο καθώς δεν της επετράπει η είσοδος γιατί δεν είχε προλάβει να κάνει τεστ για τον κορονοϊό και να έχει την αρνητική αναφορά. 

Το ντροπιαστικό για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια περιστατικό συνέβη στην πόλη Luzhou, έξω από το νοσοκομείο Gulan People's Hospital. 

Το βίντεο κάνει τον γύρο του Διαδικτύου και έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από εικόνες που εξοργίζουν τους Κινέζους, οι οποίοι μέρα με τη μέρα κατεβαίνουν στους δρόμους της πατρίδας τους διαμαρτυρόμενοι για τη στέρηση της ελευθερίας που υφίστανται στο όνομα της δημόσιας υγείας.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς θα γίνεις εκπαιδευτής ενηλίκων με μισθό 2.600 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

δικαστήρια διαγωνισμός
Διαγωνισμός ΕΣΔΙ για Δικαστήρια: Ολική πρόσβαση σε ύλη και ερωτήσεις
Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για το Διαγωνισμό του ΕΣΔΙ - Εδώ θα βρείτε την ύλη και τις ερωτήσεις που πρέπει να λύσετε (μαζί με τις απαντήσεις)
Διαγωνισμός ΕΣΔΙ για Δικαστήρια: Ολική πρόσβαση σε ύλη και ερωτήσεις