Πόλεμος στην Ουκρανία: Χωρίς ρεύμα οι Ουκρανοί
Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα πάνω από 10 εκατομμύρια Ουκρανοί

Πάνω από δέκα εκατομμύρια Ουκρανοί στερούνται το ηλεκτρικό ρεύμα, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη το βράδυ ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Την ώρα που μιλάμε, πάνω από δέκα εκατομμύρια Ουκρανοί δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα», ειδικά στην περιφέρεια του Κιέβου, τόνισε ο αρχηγός του κράτους στο βραδινό τηλεοπτικό διάγγελμά του.

Αρκετές ουκρανικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, υπέστησαν χθες πλήγματα από τον στρατό της Ρωσίας, που συνέπεσαν με τις πρώτες χιονοπτώσεις στη χώρα. Οι διακοπές της ηλεκτροδότησης καταγράφηκαν ενώ η θερμοκρασία αναμενόταν να πέσει ως ακόμα και στους -10 ° Κελσίου.

Επανειλημμένοι ρωσικοί βομβαρδισμοί βάζουν στο στόχαστρο από τον Οκτώβριο ενεργειακές υποδομές στην Ουκρανία, αντιμέτωπη με συχνές διακοπές της ηλεκτροδότησης και της ύδρευσης για εκατομμύρια πολίτες.

Η εταιρεία Ukrenergo, ο εθνικός διαχειριστής του δικτύου ηλεκτροδότησης, ανακοίνωσε χθες πως θα παρατείνονταν οι διακοπές για τουλάχιστον μια μέρα, εξαιτίας της «επιδείνωσης της κατάστασης».

Παράλληλα, λόγω της «απότομης πτώσης της θερμοκρασίας, η κατανάλωση ηλεκτρισμού αυξήθηκε σε περιφέρειες της Ουκρανίας», κάτι που «περιπλέκει περαιτέρω την ήδη δύσκολη κατάσταση στο σύστημα» και οδηγεί σε «ευρύτερους περιορισμούς» της κατανάλωσης σε όλη τη χώρα.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

προαυλιο
Συναγερμός στο Περιστέρι: Σημάδια καθίζησης σε Λύκειο και γήπεδο μπάσκετ
Ανησυχία για την ασφάλεια μαθητών στο Περιστέρι – Στο «μικροσκόπιο» φαινόμενα καθίζησης σε σχολικό συγκρότημα
Συναγερμός στο Περιστέρι: Σημάδια καθίζησης σε Λύκειο και γήπεδο μπάσκετ
δσ
ΠΑΣΥΔ: Συγκρότηση νέου Διοικητικού Συμβουλίου & Ελεγκτικής Επιτροπής
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διδακτόρων Δημοσίου ολοκλήρωσε τις αρχαιρεσίες του με ποσοστό συμμετοχής 85,3%, θέτοντας στο επίκεντρο την ενίσχυση του ρόλου...
ΠΑΣΥΔ: Συγκρότηση νέου Διοικητικού Συμβουλίου & Ελεγκτικής Επιτροπής
kolimvitirio.jpg
Κολύμβηση στα σχολεία 2026-2027: Πρόσκληση για μόνιμους εκπαιδευτικούς ΠΕ11
Τα κριτήρια επιλογής και η προθεσμία για τη διδασκαλία του νέου μαθήματος Φυσικής Αγωγής στις Γ’ και Δ’ τάξεις του Δημοτικού
Κολύμβηση στα σχολεία 2026-2027: Πρόσκληση για μόνιμους εκπαιδευτικούς ΠΕ11