Πόλεμος στην Ουκρανία: Χωρίς ρεύμα οι Ουκρανοί
Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα πάνω από 10 εκατομμύρια Ουκρανοί

Πάνω από δέκα εκατομμύρια Ουκρανοί στερούνται το ηλεκτρικό ρεύμα, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη το βράδυ ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Την ώρα που μιλάμε, πάνω από δέκα εκατομμύρια Ουκρανοί δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα», ειδικά στην περιφέρεια του Κιέβου, τόνισε ο αρχηγός του κράτους στο βραδινό τηλεοπτικό διάγγελμά του.

Αρκετές ουκρανικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, υπέστησαν χθες πλήγματα από τον στρατό της Ρωσίας, που συνέπεσαν με τις πρώτες χιονοπτώσεις στη χώρα. Οι διακοπές της ηλεκτροδότησης καταγράφηκαν ενώ η θερμοκρασία αναμενόταν να πέσει ως ακόμα και στους -10 ° Κελσίου.

Επανειλημμένοι ρωσικοί βομβαρδισμοί βάζουν στο στόχαστρο από τον Οκτώβριο ενεργειακές υποδομές στην Ουκρανία, αντιμέτωπη με συχνές διακοπές της ηλεκτροδότησης και της ύδρευσης για εκατομμύρια πολίτες.

Η εταιρεία Ukrenergo, ο εθνικός διαχειριστής του δικτύου ηλεκτροδότησης, ανακοίνωσε χθες πως θα παρατείνονταν οι διακοπές για τουλάχιστον μια μέρα, εξαιτίας της «επιδείνωσης της κατάστασης».

Παράλληλα, λόγω της «απότομης πτώσης της θερμοκρασίας, η κατανάλωση ηλεκτρισμού αυξήθηκε σε περιφέρειες της Ουκρανίας», κάτι που «περιπλέκει περαιτέρω την ήδη δύσκολη κατάσταση στο σύστημα» και οδηγεί σε «ευρύτερους περιορισμούς» της κατανάλωσης σε όλη τη χώρα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δίκη για τα Τέμπη
Ξεκινά σήμερα Δευτέρα η δίκη για τα Τέμπη: Μια κοινωνία απέναντι στη μνήμη και την ευθύνη
Αρχίζει σήμερα στη Λάρισα η πολυαναμενόμενη δίκη για τα Τέμπη – Στο εδώλιο 36 άτομα
Ξεκινά σήμερα Δευτέρα η δίκη για τα Τέμπη: Μια κοινωνία απέναντι στη μνήμη και την ευθύνη
Βουλή
Βουλή: Σήμερα η συζήτηση για τις αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης
Βουλή: Τελική ευθεία το νομοσχέδιο στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για τις αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης
Βουλή: Σήμερα η συζήτηση για τις αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης