μαθητές ΗΠΑ
Δύο μαθητές λυκείου ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ την καθηγήτριά τους γιατί ήθελαν να την εκδικηθούν για τον κακό βαθμό που έβαλε σε έναν από αυτούς

Δύο έφηβοι, ο Willard Miller και ο Jeremy Goodale στην Αϊόβα των ΗΠΑ, κατηγορούνται για τη δολοφονία της Nohema Graber, της καθηγήτριας των Ισπανικών τους στο σχολείο, επειδή απογοητεύτηκαν που τους έβαλε κακό βαθμό, σύμφωνα με τους εισαγγελείς της υπόθεσης.

Ο Μίλερ είχε συναντηθεί με το θύμα στο λύκειο του Φέρφιλντ για να συζητήσουν τον κακό του βαθμό στην τάξη της το απόγευμα της δολοφονίας της, αποκάλυψαν οι αρχές. 

Σύμφωνα με τον Guardian, μάρτυρες εντόπισαν δύο άρρενες να οδηγούν το βαν της Γκρέιμπερ έξω από το πάρκο του λυκείου λιγότερο από μία ώρα αφότου είχε φτάσει η καθηγήτρια. Το βαν εγκαταλείφθηκε στο τέλος ενός αγροτικού δρόμου και ένας μάρτυρας παρέλαβε τους δύο εφήβους καθώς περπατούσαν στον ίδιο δρόμο, είπαν οι αρχές. Μια μέρα αργότερα, το άσχημα χτυπημένο σώμα του θύματος βρέθηκε κρυμμένο κάτω από ένα μουσαμά.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο Μίλερ και ο Γκούντειλ, που ήταν αμφότεροι 16 ετών τότε, την ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ.

Ο Μίλερ είπε στην αστυνομία ότι ήταν απογοητευμένος με τον τρόπο με τον οποίο η Γκρέιμπερ δίδασκε ισπανικά, και ήταν θυμωμένος που ο χαμηλός βαθμός που του έδωσε μείωνε τη συνολική του βαθμολογία.  Αρνήθηκε πάντως οποιαδήποτε ανάμειξη στο θάνατο της 66χρονης, αλλά αργότερα ομολόγησε ότι «γνώριζε τα πάντα, αλλά δεν συμμετείχε» – ισχυριζόμενος ότι μια «περιφερόμενη ομάδα μασκοφόρων παιδιών» σκότωσε τη Γκρέιμπερ και κατόπιν τον ανάγκασε να κρύψει τη σορό, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Από την πλευρά του, ο Γκουντέιλ φέρεται να καυχήθηκε για τη δολοφονία σε έναν φίλο του στο Snapchat. Ένας μάρτυρας έδωσε φωτογραφίες από μια συνομιλία που είχε στο Snapchat με τον έφηβο, στην οποία ουσιαστικά ενέπλεκε τον εαυτό του και τον Μίλερ στη δολοφονία της Γκρέιμπερ. 

Ωστόσο, η δικηγόρος του Μίλερ, Κριστίν Μπράνσταντ, είπε ότι τα τέσσερα εντάλματα έρευνας που εκδόθηκαν, εκδόθηκαν  παράνομα, και ζητά από το δικαστήριο να ακυρώσει και τα τέσσερα και να μην αναγνωρίσει τα στοιχεία από το Snapchat, καθώς και από το σπίτι του πελάτη της, τα σχόλια που έκανε στην αστυνομία, αλλά και πληροφορίες που ελήφθησαν από το κινητό του.  Την τελική απόφαση θα λάβει εντός της ημέρας ένας τοπικός δικαστής.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συναυλία αλληλεγγύης
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας
Συναυλία αλληλεγγύης προς τους εκπαιδευτικούς
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας