Συναγερμός στη Γαλλία: Πυροβολισμοί σε γυμνάσιο - Τραυματίστηκαν ο διευθυντής και εκπαιδευτικός

Κόσμος 0

Σοκ! Κρέμασαν, απέναντι από το Κολοσσαίο, γιγάντια εικόνα του Μουσολίνι με στρατιωτική στολή

μουσολίνι
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Το πανό συνοδευόταν από την φράση: «Εκατό χρόνια μετά η πορεία συνεχίζεται».

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα La Repubblica, το νεοφασιστικό κίνημα Movimento Nazionale κρέμασε πανό με την εικόνα του Μουσολίνι στο πλαίσιο της 100ής επετείου της Πορείας προς τη Ρώμη, στις 28 Οκτωβρίου 1922.

Το πανό τοποθετήθηκε στο Belvedere degli Annibaldi, με θέα το Κολοσσαίο. Μια γιγάντια εικόνα του Μπενίτο Μουσολίνι με στρατιωτική στολή, συνοδευόμενη από την φράση: «Εκατό χρόνια μετά η πορεία συνεχίζεται».

Το Κίνημα διεκδίκησε τη δράση με την εξής δήλωση: «Θέλουμε να διεκδικήσουμε ένα κομμάτι της ιταλικής ιστορίας προς μια συγκεκριμένη πολιτική παράταξη που θα ήθελε να λησμονηθεί. Η Πορεία προς στη Ρώμη, σε μια εποχή που η Χώρα ήταν συντετριμμένη από τα ερείπια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, έδωσε ξανά δύναμη, ελπίδα και μεγαλείο σε ένα έθνος και έναν λαό μαχητών».

Επενέβη η αστυνομία για να αφαιρέσει την αφίσα.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

28η Οκτωβρίου: Τι ισχύει για τις απουσίες μαθητών σε γιορτή και παρέλαση

Σοφία Ζαχαράκη: «Διατηρούμε ανοιχτά σχολεία ακόμη και για δύο ή τρία παιδιά στην περιφέρεια»

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος