Warning message

Unable to retrieve https://twitter.com/i/status/1584198680479137792 at this time, please check again later.
pinakas-monet
Ακτιβιστές για το κλίμα πέταξαν την Κυριακή πουρέ πατάτας σε έναν πίνακα του Κλοντ Μονέ σε ένα γερμανικό μουσείο, λίγες μέρες αφότου το έργο «Ηλιοτρόπια» του Βίνσεντ Βαν Γκογκ στο Λονδίνο “χτυπήθηκε” από ντοματόσουπα.

Στο στόχαστρο ακτιβιστικής οργάνωσης βρέθηκε πίνακας του διάσημου ζωγράφου Κλοντ Μονέ που βρίσκεται σε γερμανικό μουσείο. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν προκλήθηκε μόνιμη βλάβη στο έργο τέχνης.

Η ενέργεια αυτή των ακτιβιστών της ομάδας για το κλίμα « Letzte Generation» (Τελευταία Γενιά) εντάσσεται στο πλαίσιο διαμαρτυρίας για την εξόρυξη ορυκτών καυσίμων. Οι δύο ακτιβιστές της ομάδας αυτής έριξαν πουρέ πατάτας στον πίνακα «Les Meules» (Σωροί από άχυρα) και στη συνέχεια κάλεσαν τη γερμανική κυβέρνηση να λάβει δραστικά μέτρα για την προστασία του κλίματος και να σταματήσει τη χρήση ορυκτών καυσίμων.

https://twitter.com/i/status/1584198680479137792

Η ομάδα επιβεβαίωσε αργότερα μέσω μιας ανάρτησης στο Twitter ότι αυτό που πέταξαν στον πίνακα ήταν πουρέ πατάτας. «Αν χρειάζεται να ριχτεί πουρέ πατάτας ή ντοματόσουπα για να θυμηθεί η κοινωνία ότι η πορεία των ορυκτών καυσίμων μάς σκοτώνει όλους: τότε θα σας δώσουμε πουρέ πατάτας σε έναν πίνακα!», ανάρτησε η ακτιβιστική ομάδα στο Twitter, μαζί με το σχετικό βίντεο.

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, συνολικά τέσσερα άτομα ενεπλάκησαν στο περιστατικό.

Το έργο «Les Meules» του Μονέ εκτίθεται στο Μουσείο Barberini στο Πότσνταμ και αποτελεί μέρος της συλλογής του δισεκατομμυριούχου Hasso Plattner. Ο πίνακας έφτασε τα 111 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία το 2019, το υψηλότερο ποσό που καταβλήθηκε για έναν πίνακα του Μονέ.

Νωρίτερα αυτόν το μήνα, η οργάνωση «Just Stop Oil» που άδειασε ντοματόσουπα πάνω στα «Ηλιοτρόπια» του Βίνσεντ βαν Γκογκ στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα