τουρκολιβυκό σύμφωνο
Το Κοινοβούλιο δεν αναγνωρίζει το Σύμφωνο με την Τουρκία για τους υδρογονάνθρακες και απορρίπτει την όποια συμφωνία ως παράνομη

Σφοδρή αντιπαράθεση προκαλεί στο εσωτερικό της Λιβύης το Σύμφωνο με την Τουρκία για τους υδρογονάνθρακες, καθώς το Κοινοβούλιο της χώρας απορρίπτει την όποια συμφωνία ως παράνομη.

Συγκεκριμένα, το Κοινοβούλιο της γειτονικής χώρας δεν αναγνωρίζει την κυβέρνηση του Ντμπεϊμπά που συνυπέγραψε το Σύμφωνο με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο ίδιος ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανακοίνωσε, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ότι ένα από τα αντικείμενα της επίσκεψης ήταν η υπογραφή συμφωνίας με την Λιβύη για τους υδρογονάνθρακες.

Όπως όμως μεταδίδει το The Libya Update, «το Λιβυκό Κοινοβούλιο απορρίπτει τη συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες που υπογράφηκε σήμερα ανάμεσα στην Τουρκία και την κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Θουκυδίδη
Γιατί χρειαζόμαστε ακόμα τον φιλόλογο σε μια εποχή που ζητά μόνο τεχνοκράτες;
Σε έναν κόσμο που η επιτυχία μετριέται σε gigabytes, ο Φιλόλογος μοιάζει με τον τελευταίο των Μοϊκανών μέσα σε ένα data center
Γιατί χρειαζόμαστε ακόμα τον φιλόλογο σε μια εποχή που ζητά μόνο τεχνοκράτες;