πόλεμος ουκρανία
Η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί, έχει οδηγήσει συγκεκριμένα κράτη να καλούν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν άμεσα τη Ρωσία.

Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ρωσία μόνο ενθαρρυντικές δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν, καθώς κηρύχθηκε προ ολίγων ημερών μερική επιστράτευση, προκαλώντας γενικευμένη ανησυχία. Η συγκεκριμένη απόφαση λήφθηκε με στόχο την ενδυνάμωση του ρωσικού στρατού και την προσπάθεια αναχαίτισης των ουκρανικών δυνάμεων.

Ρώσοι που είχαν επιστρατευθεί έχουν αρχίσει να βρίσκουν αρκετά οδυνηρούς τρόπους, ώστε να μην καταταγούν, όπως για παράδειγμα ο σοβαρός αυτοτραματισμός. Μάλιστα ένας νεαρός αυτοπυρπολήθηκε σε στάση λεωφορείων, ενώ άλλος σε ανατριχιαστικό βίντεο φαίνεται να έχει βάλει κάποιον φίλο του να του σπάσει το πόδι, πηδώντας από τις σκάλες πάνω του!

Ταυτόχρονα, αυξάνονται οι διαδηλώσεις κατά του πολέμου και της επιστράτευσης, με τις αρχές να προχωράνε σε συλλήψεις.

Οι χώρες διώχνουν... τους πολίτες τους!

Μάλιστα, χθες η Βουλγαρία και η Πολωνία συμβούλεψαν του πολίτες τους να βρουν τρόπο να φύγουν άμεσα από τη Ρωσία, ενώ σε αυτές τις ανακοινώσεις έρχεται να προστεθεί και η πρόσφατη δήλωση της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Μόσχα.

Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλγαρίας κάλεσε τους πολίτες του να αποφύγουν να ταξιδέψουν στη Ρωσία και συμβουλεύει όσους παραμένουν εκεί να "λάβουν υπ' όψιν τους την πιθανότητα να φύγουν από την χώρα το συντομότερο δυνατό, χρησιμοποιώντας τα μέσα που είναι τώρα διαθέσιμα".

Αντίστοιχα και το Υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων της Πολωνίας έβγαλε μία παρόμοια ανακοίνωση κάνοντας αναφορά στην πιθανή χειροτέρευση των συνθηκών ασφαλείας και επομένως την δημιουργία εμποδίων στην εκκένωση, μέσω κλειστών συνόρων ή άλλων απρόβλεπτων γεγονότων. Έτσι "συνιστούμε στους Πολωνούς πολίτες που βρίσκονται στο έδαφος της Ρωσίας να φύγουν από την περιοχή χρησιμοποιώντας τα διαθέσιμα εμπορικά ή ιδιωτικά μέσα μεταφοράς", αναφέρει η δήλωση.

Αμερικάνικη πρεσβεία

Σήμερα η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα εξέδωσε ανακοίνωση που, επίσης, καλούσε τους Αμερικανούς πολίτες να φύγουν από την Ρωσία για όσο αυτό παραμένει μία ανοιχτή επιλογή, υπονοώντας πιθανές ραγδαίες εξελίξεις.

Το μήνυμα προειδοποιεί ότι δυνητικά η Ρωσία ίσως αρνηθεί να αναγνωρίσει τη διπλή αμερικάνικη υπηκοότητα των πολιτών, αλλά και να εμποδίσει την έξοδο από την Ρωσία και την επιστροφή στις Ηνωμένες Πολιτείες, ή ακόμα και να στρατολογήσει όσους φέρουν και δεύτερη υπηκοότητα!

Συμβουλεύει "οι Αμερικανοί πολίτες να μην ταξιδέψουν στη Ρωσία και όσοι διαμένουν ή (ήδη) ταξιδεύουν στη Ρωσία, πρέπει να φύγουν από τη Ρωσία άμεσα όσο παραμένουν διαθέσιμες οι περιορισμένες επιλογές για εμπορικό ταξίδι".

Τονίζεται ότι οι πτήσεις είναι ιδιαίτερα μειωμένες αυτή τη στιγμή και συχνά δε λειτουργούν ως όφειλαν, ενώ υπενθυμίζεται ότι οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί για την χρήση αυτοκινήτων και λεωφορείων και έτσι προτιμότερο είναι οι πολίτες να κάνουν αυτόνομα σχέδια και να απομακρυνθούν όσο πιο γρήγορα είναι δυνατό.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

evros
ΠΡΟΠΟ: Δεν ανήκει στην Ελλάδα η νησίδα του Έβρου που εντοπίστηκαν παράνομοι μετανάστες
Δεν ανήκει στην ελληνική επικράτεια η νησίδα του Έβρου όπου βρέθηκαν παράνομοι μετανάστες, ενημερώνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη -...
ΠΡΟΠΟ: Δεν ανήκει στην Ελλάδα η νησίδα του Έβρου που εντοπίστηκαν παράνομοι μετανάστες