ιράν
DOCUMENT LE MONDE
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Συνεχίζονται και σήμερα οι διαδηλώσεις για τον θάνατο της Μαχσά Αμινί, με την αστυνομία να επιμένει σε ακραίες εκδηλώσεις βίας κατά των διαδηλωτών.

Η ηγεσία της αστυνομίας του Ιράν προειδοποίησε σήμερα ότι οι δυνάμεις της θα αντιταχθούν «με όλη τους την ισχύ» στους διαδηλωτές που διαδηλώνουν εδώ και 12 ημέρες για τον θάνατο της Μαχσά Αμινί μετά τη σύλληψή της από την αστυνομία ηθών.

«Σήμερα οι εχθροί της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν και κάποιοι ταραχοποιοί προσπαθούν να διαταράξουν την τάξη και την ασφάλεια του έθνους χρησιμοποιώντας κάθε πρόφαση», ανακοίνωσε η διοίκηση της αστυνομίας.

Βία και μανία κατά διαδηλωτών

«Το προσωπικό της αστυνομίας θα αντιταχθεί με όλη του την ισχύ στις συνωμοσίες των αντεπαναστατών και των εχθρικών στοιχείων και θα δράσουν αποφασιστικά εναντίον όσων διαταράσσουν τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια παντού στη χώρα», συνέχισε η ανακοίνωση, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Fars.

Διαδηλώσεις πραγματοποιούνται κάθε βράδυ μετά την 16η Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία πέθανε η 22χρονη Αμινί, τρεις ημέρες μετά τη σύλληψή της στην Τεχεράνη επειδή δεν φορούσε σωστά τη μαντίλα της.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Fars, περίπου 60 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις 16 Σεπτεμβρίου. Η αστυνομία έκανε λόγο για 10 νεκρούς στις τάξεις της, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτοί περιλαμβάνονται στους 60 θανάτους.

Εξάλλου οι ιρανικές αρχές επεσήμαναν ότι περισσότεροι από 1.200 διαδηλωτές έχουν συλληφθεί έκτοτε.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλήνιες εξετάσεις 2026 σε Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία
Πανελλήνιες 2026: Τα 3+1 σημεία την ώρα της εξέτασης που μπορούν να κάνουν τη μεγάλη διαφορά στο γραπτό
Τα 4 «κρυφά όπλα» των μαθητών που γράφουν υψηλές βαθμολογίες
Πανελλήνιες 2026: Τα 3+1 σημεία την ώρα της εξέτασης που μπορούν να κάνουν τη μεγάλη διαφορά στο γραπτό
Σχολείο
Θερινές εφημερίες στα σχολεία: Όταν η υποστελέχωση μετατρέπει μια τυπική υποχρέωση σε γρίφο
Η χρόνια υποστελέχωση του δημόσιου σχολείου μεταφέρει συνεχώς πρόσθετα βάρη στους ίδιους ανθρώπους. Εκπαιδευτικοί που όλο τον χρόνο καλούνται να...
Θερινές εφημερίες στα σχολεία: Όταν η υποστελέχωση μετατρέπει μια τυπική υποχρέωση σε γρίφο