ΚΗΔΕΙΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ
Το αν η σορός της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ Β' υποβλήθηκε σε τέτοια διαδικασία  είναι μια εικασία και δεν αναμένεται να δοθεί καμία εξήγηση από το παλάτι.

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β' πέθανε την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, δηλαδή, εδώ και επτά μέρες με τη σημερινή. Αλλά πριν οδηγηθεί στην τελευταία της κατοικία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρου του Ουίνδσορ, μετά από άλλες τέσσερις ημέρες, τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, το φέρετρο με τη σορό της Βασίλισσας, πρέπει ακόμη να μεταφερθεί σε ορισμένα σημεία .

«Για το λόγο αυτό η σορός πρέπει να προετοιμαστεί ανάλογα: ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι η σήψη του ανθρώπινου σώματος ξεκινά περίπου μία με δύο ημέρες μετά το θάνατο» γράφει το γερμανικο δίκτυο n-tv.

Τόσο το  δίκτυο RTL όσο και το "Redaktionsnetzwerk Deutschland" (RND) έχουν πάρει συνεντεύξεις από ειδικούς που παρέχουν πληροφορίες σχετικά με πιθανές μεθόδους συντήρησης της σορού.

Μιλώντας στο RTL, ο πιστοποιημένος ταριχευτής Φίλιπ Μπέργκερ, εξηγεί: «Φροντίζουμε για τη διατήρηση του νεκρού. Αυτό περιλαμβάνει την προσωρινή διακοπή της αποσύνθεσης του σώματος, έτσι ώστε η ταφή ή ο αποχαιρετισμός σε ανοιχτό φέρετρο να  μπορεί να γίνει αργότερα».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ένωσης Γραφείων Τελετών  της Κάτω Σαξονίας, Μάρκους Γκεμπάουερ, εξηγεί στο RND: «Για να ανασταλεί η φυσική διαδικασία αποσύνθεσης, τα σωματικά υγρά ανταλλάσσονται με φορμαλδεΰδη και άλλες χημικές ουσίες». Πρόκειται για ένα είδος ταρίχευσης, που μπορεί να διαρκέσει από δύο έως έξι ώρες ανάλογα με την κατάσταση του σώματος. Με αυτόν τον τρόπο, η σορός της εκλιπούσης μπορεί να διατηρηθεί σε καλή  κατάσταση για δύο έως τρεις μήνες.

Το αν η σορός της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ Β' υποβλήθηκε σε τέτοια διαδικασία  είναι μια εικασία και δεν αναμένεται να δοθεί καμία εξήγηση από το παλάτι. Καποιοι δεν αποκλειουν ακόμη και το φέρετρο να είναι άδειο. Ο σύνδεσμος Γραφείων Τελετών  της Κάτω Σαξονίας πάντως θεωρεί πολύ πιθανή την ταρίχευση. Η εφημερίδα «Bild» υποστηρίζει ακόμη ότι η σορός διατηρείται με ειδικές ψυκτικές πλάκες μέχρι την ταφή.

Επιπλέον, το φέρετρο της Βασίλισσας μπορεί να μεταφέρεται σε νεκροφόρα- ψυγείο. «Πολλές νεκροφόρες διαθέτουν ξεχωριστή ψύξη, η οποία μπορεί να ενεργοποιηθεί ειδικά για μεταφορές μεγάλων αποστάσεων», εξηγεί ο Γκεμπάουερ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Οριστικά σε εφαρμογή η απαγόρευση στη χρήση τζελ νυχιών από την 1η Σεπτεμβρίου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 13/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γάζα
ΠΟΥ: Έκκληση στο Ισραήλ να χαλαρώσει τις διαδικασίες εισόδου της ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα
Η έκκληση αυτή έρχεται ενόψει της σχεδιαζόμενης στρατιωτικής επιχείρησης στην Πόλη της Γάζας, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου
ΠΟΥ: Έκκληση στο Ισραήλ να χαλαρώσει τις διαδικασίες εισόδου της ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα
konserva
Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ: Ανακαλείται δημοφιλής κονσέρβα ψαριού – Εντοπίστηκε επικίνδυνη ουσία
Επικίνδυνα υψηλά επίπεδα ισταμίνης εντοπίστηκαν σε κονσέρβα ψαριού – Ο ΕΦΕΤ ζητά άμεση απόσυρση και προειδοποιεί τους καταναλωτές
Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ: Ανακαλείται δημοφιλής κονσέρβα ψαριού – Εντοπίστηκε επικίνδυνη ουσία
androulakis
Νίκος Ανδρουλάκης: «Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δείχνει την αποτυχία της ΝΔ να ενισχύσει τον πρωτογενή τομέα»
Κριτική στην κυβέρνηση και αναφορά στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
Νίκος Ανδρουλάκης: «Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δείχνει την αποτυχία της ΝΔ να ενισχύσει τον πρωτογενή τομέα»