gallia_antidrastires
26 αντιδραστήρες στην Γαλλία, τίθενται ξανά σε λειτουργία κόντρα στην ενεργειακή κρίση

Συνολικά 26 πυρηνικοί αντιδραστήρες της Γαλλίας που είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας για ελέγχους ασφάλειας και συντήρηση αναμένεται θα ξαναρχίσουν την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας τον χειμώνα, ανακοίνωσε σήμερα η διεύθυνση της γαλλικής κρατικής εταιρίας ενέργειας EDF, η οποία βρίσκεται υπό πίεση λόγω της ενεργειακής κρίσης που αναμένεται να ενταθεί τον χειμώνα.

Αρκετοί από τους 56 αντιδραστήρες της Γαλλίας βρίσκονται προσωρινά εκτός λειτουργίας και η επιστροφή τους στο δίκτυο θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην ενεργειακή επάρκεια τον χειμώνα, προειδοποίησε νωρίτερα η εταιρεία διαχείρισης του δικτύου RTE.

Το πρόβλημα οφείλεται στα μέτρα της πανδημίας που καθυστέρησαν τη συντήρηση ορισμένων εγκαταστάσεων, ενώ άλλοι αντιδραστήρες έκλεισαν για έλεγχο μετά τον εντοπισμό διάβρωσης.

Ο διευθυντής της EDF Ζαν-Μπερνάρ Λεβί δήλωσε ενώπιον βουλευτών ότι τα έργα για την αντιμετώπιση της διάβρωσης προχωρούν με καλό ρυθμό και έχουν ήδη ολοκληρωθεί στον αντιδραστήρα Tricastin 1.

Αναφερόμενος στην επαναλειτουργία των 26 αντιδραστήρων, ο εκτελεστικός διευθυντής της EDF, Σεντρίκ Λεβαντοφσκί, δήλωσε ότι οι πέντε θα τεθούν σε λειτουργία αυτόν τον μήνα, άλλοι πέντε τον Οκτώβριο, επτά τον Νοέμβριο και οι υπόλοιποι μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Σήμερα, 27 αντιδραστήρες είναι συνδεδεμένοι με το δίκτυο και σε τρεις γίνεται εξοικονόμηση καυσίμου, είπε ο Λεβί.
 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αυτοκίνητα κινούνται σε Εθνικό Οδό της Ελλάδας
Λαμία – Καρπενήσι: Το νέο οδικό έργο που αλλάζει τον χάρτη της Κεντρικής Ελλάδας
Πιο γρήγορες και ασφαλείς μετακινήσεις με επένδυση άνω των 200 εκατ. ευρώ – Πότε ξεκινά η μεγάλη παρέμβαση
Λαμία – Καρπενήσι: Το νέο οδικό έργο που αλλάζει τον χάρτη της Κεντρικής Ελλάδας
αλέξης τσίπρας κρικρής
Οι πέντε αυτοδιοικητικοί που μπαίνουν στην «ομάδα των 25» του Αλέξη Τσίπρα
Πρόσωπα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την επιχειρηματικότητα και τον πολιτισμό στο νέο πολιτικό εγχείρημα του πρώην πρωθυπουργού
Οι πέντε αυτοδιοικητικοί που μπαίνουν στην «ομάδα των 25» του Αλέξη Τσίπρα