Lufthansa απεργία
Ματαιώνεται η απεργία στη Lufthansa, αφού συνδικάτα και διοίκηση κατέληξαν σε συμφωνία για τις αυξήσεις στους μισθούς

Οι πιλότοι της Lufthansa δεν θα απεργήσουν τελικά από αύριο Τετάρτη, καθώς επιτεύχθηκε συμφωνία την τελευταία στιγμή μεταξύ του συνδικάτου Vereinigung Cockpit (VC) και της διοίκησης της αεροπορικής εταιρείας για το ζήτημα των αυξήσεων στους μισθούς.

Το συνδικάτο είχε προκηρύξει απεργία για αύριο και την Πέμπτη για τα επιβατικά αεροσκάφη και για την Παρασκευή για τα cargo, όμως «επιτεύχθηκε συμφωνία» και η κινητοποίηση ματαιώνεται, ανέφερε ο εκπρόσωπός του.

Η Lufthansa απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τη συμφωνία.

Το VC είπε ότι συμφωνήθηκε η βάση ενός συνολικού πακέτου μισθολογικών και διαρθρωτικών θεμάτων, τα οποία θα συγκεκριμενοποιηθούν τις επόμενες ημέρες. Δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις αλλά σημείωσε ότι «αρκεί» για να ματαιωθεί η απεργία.

Το συνδικάτο ζητούσε αυξήσεις μισθών 5,5% αναδρομικά από την 1η Ιουλίου καθώς και αύξηση 8,2% το 2023, ώστε να καλυφθούν οι απώλειες λόγω του αυξημένου πληθωρισμού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Η ιστορία ενός υποψηφίου των Πανελλαδικών με 19.340 μόρια, από εκείνες που γράφονται αργά, με ιδρώτα, σιωπές και απόφαση!
Ο Ιωάννης Παρίσης «σάρωσε» στις Πανελλήνιες με 19.340 μόρια – Η ιστορία ενός μαθητή που νίκησε όλα τα εμπόδια
Η ιστορία ενός υποψηφίου των Πανελλαδικών με 19.340 μόρια, από εκείνες που γράφονται αργά, με ιδρώτα, σιωπές και απόφαση!
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Γερμανία: Νέο πλαίσιο για τη στρατιωτική θητεία – Ισχυρές αντιδράσεις μαθητών για την «πολεμική ετοιμότητα»
Αναμόρφωση του συστήματος στρατολόγησης στη Γερμανία - Το νομοσχέδιο προβλέπει αύξηση των στρατιωτών της Bundeswehr από 183.000 σε 255.000 - 270.000...
Γερμανία: Νέο πλαίσιο για τη στρατιωτική θητεία – Ισχυρές αντιδράσεις μαθητών για την «πολεμική ετοιμότητα»
Παιδί με τάμπλετ στο κρεβάτι
Όταν το βλέμμα πέφτει στην οθόνη: Πώς η ψηφιακή καθημερινότητα αλλάζει τη σχέση γονιών και παιδιών
Πώς η τεχνολογία αναδιαμορφώνει την ανάπτυξη των παιδιών – Tα καλά, τα κακά και τα άγνωστα
Όταν το βλέμμα πέφτει στην οθόνη: Πώς η ψηφιακή καθημερινότητα αλλάζει τη σχέση γονιών και παιδιών