Δεκάδες κουτάβια θύματα μυστηριώδους ιού
Στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ ένας νέος θανατηφόρος ιός προσβάλλει σκύλους και προκαλεί ανησυχία.

Ένας μυστηριώδης ιός προκαλεί μεγάλη ανησυχία, καθώς έχει ήδη σκοτώσει δεκάδες σκύλους στο Μίσιγκαν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, ο συγκεκριμένος ιός έχει επιφέρει τον θάνατο σε τουλάχιστον 30 σκύλους στο βόρειο τμήμα της πολιτείας του Μίσιγκαν, ενώ η πλειοψηφία των θανάτων φαίνεται να αφορούν μικρά κουτάβια κάτω των δύο ετών.

Η εν λόγω ασθένεια προκαλεί στα κουτάβια σοβαρά γαστρεντερικά προβλήματα και φέρεται να προκαλεί το θάνατό τους εντός 3-5 ημερών, ενώ στα συμπτώματα συγκαταλέγονται η αιμορραγική διάρροια, ο εμετός και ο λήθαργος.

"Η πολιτεία βρίσκεται σε κατάσταση πανικού αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχει θεραπεία και δεν υπάρχει εμβόλιο γιατί ακόμα δεν ξέρουμε ποιος είναι ο ιός", δήλωσε σχετικά η επικεφαλής του Τμήματος Ελέγχου Ζώων του Μίσιγκαν, Ρούντι Χικς.

Το Τμήμα Ελέγχου Ζώων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και καλεί τους κατοίκους της περιοχής που έχουν σκύλο να κρατούν τα κατοικίδιά τους στο σπίτι και μακριά από άλλα κουτάβια, μέχρι να υπάρξουν περαιτέρω πληροφορίες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα