Συναγερμός για φωτιά στο Λονδίνο: Πυκνοί καπνοί γύρω από το London Bridge
Φωτιά κοντά στο London Bridge - Έκλεισαν οι σιδηροδρομικοί σταθμοί Σάουθγουορκ και Λόντον Μπριτζ

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τετάρτης στο Λονδίνο για φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή, γύρω από τον σταθμό του μετρό London Bridge.

Όπως μεταδίδουν τα BBC, υπάρχουν δύο εστίες, μια στη σιδηροδρομική γέφυρα στο Σάουθγουορκ  και μια στον σταθμό London Bridge. Οι αρχές καλούν τους κατοίκους της περιοχής να κρατήσουν κλειστά τα παράθυρα των σπιτιών, καθώς η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική λόγω των πυκνών καπνών.  Στα σημεία επιχειρούν 70 πυροσβέστες, ενώ έχουν εκκενωθεί κάποια κτίρια.

Περίπου 70 πυροσβέστες επιχειρούν να κατασβέσουν την πυρκαγιά σε σιδηροδρομική γέφυρα στο Σάουθγουορκ, στο κεντρικό τμήμα του Λονδίνου, η οποία κατέστησε υποχρεωτική τη διακοπή δρομολογίων των τρένων στην περιοχή και την εκκένωση κάποιων κτιρίων, ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία του Λονδίνου.

Εικόνες που αναρτήθηκαν από την πυροσβεστική στο Twitter δείχνουν καπνό να βγαίνει από τον δρόμο που περνάει κάτω από την σιδηροδρομική γέφυρα, στον οποίο υπάρχουν κάποια οχήματα και έχουν τυλιχθεί στις φλόγες. Οι σιδηροδρομικοί σταθμοί Σάουθγουορκ και Λόντον Μπριτζ έκλεισαν.

«Υπάρχει πολύς καπνός από την πυρκαγιά και συνιστάται σε αυτούς που ζουν ή εργάζονται στην περιοχή να κρατήσουν κλειστά τα παράθυρα και τις πόρτες τους», αναφέρει ο διοικητής σταθμού της πυροσβεστικής Γουέιν Τζόνσον σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Λόγω της πυρκαγιάς έχουν επηρεαστεί και τα δρομολόγια της γραμμής Jubilee, ενώ, όπως μεταδίδει το Reuters, η πυροσβεστική διευκρίνισε στη συνέχεια ότι ο καπνός που βγαίνει από αποβάθρα στον σταθμό του μετρό στη Γέφυρα του Λονδίνου προέρχεται από την πυρκαγιά στη σιδηροδρομική γέφυρα.

Το σιδηροδρομικό δίκτυο Rail Kent & Sussex ανακοίνωσε στο Twitter ότι η πυρκαγιά είχε εξαπλωθεί σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων όπου κάποια ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν τυλιχθεί στις φλόγες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
ΑΠΥΣΠΕ: 235 παραιτήσεις στελεχών και 298 άδειες άνευ αποδοχών μόνο στην Αττική!
Σοκαριστικά στοιχεία από την 1η συνεδρίαση του ΑΠΥΣΠΕ Αττικής για το 2026 - Κρίσης στελέχωσης στα σχολεία της Αττικής
ΑΠΥΣΠΕ: 235 παραιτήσεις στελεχών και 298 άδειες άνευ αποδοχών μόνο στην Αττική!
Θεόδωρος Τσούχλος, πρόεδρος ΟΛΜΕ
Τσόυχλος (πρόεδρος ΟΛΜΕ) για Εθνικό Απολυτήριο: Στόχος η καλύτερη δυνατή συναίνεση
Ο κ. Τσούχλος τόνισε ότι χρειάζονται διευκρινίσεις, ενώ επεσήμανε πως η το Εθνικό Απολυτήριο θα αυξήσει περεταίρω την παραπαιδεία
Τσόυχλος (πρόεδρος ΟΛΜΕ) για Εθνικό Απολυτήριο: Στόχος η καλύτερη δυνατή συναίνεση
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου
Δόμνα Μιχαηλίδου: «Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής προσπάθειας για προσιτή στέγη»
Στο επίκεντρο η θεσμοθέτηση του νέου Ευρωπαϊκού Σχεδίου για την «Προσιτή Κατοικία» και ο ηγετικός ρόλος της χώρας μας στην αξιοποίηση των κοινοτικών...
Δόμνα Μιχαηλίδου: «Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής προσπάθειας για προσιτή στέγη»