Φινλανδία: Ο πόλεμος στην Ουκρανία έφερε ρεκόρ αιτούντων άσυλο
Περισσότερες οι αιτήσεις ασύλου και από το 2015, χρονιά έντονης μεταναστευτικής κινητικότητας.

Η Φινλανδία έχει καταγράψει αριθμό ρεκόρ αιτούντων άσυλο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ξεπερνώντας το ρεκόρ του 2015 κατά τη διάρκεια της μεταναστευτικής κρίσης, δήλωσαν σήμερα οι φινλανδικές αρχές.

«Στις 4 Αυγούστου, άνθρωποι που εγκατέλειψαν την Ουκρανία λόγω της στρατιωτικής επίθεσης της Ρωσίας υπέβαλαν 35.074 αιτήσεις για προσωρινή προστασία», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Φινλανδική Υπηρεσία Μετανάστευσης.

Περισσότεροι από 37.000 άνθρωποι είναι εγγεγραμμένοι στο σύστημα υποδοχής, «ένας αριθμός που δεν είχε ποτέ καταγραφεί».

Το προηγούμενο ρεκόρ στη σκανδιναβική αυτή χώρα ήταν 32.000, κατά τη διάρκεια της μεταναστευτικής κρίσης του 2015.

«Το ένα τρίτο όσων εγκαταλείπουν την Ουκρανία είναι παιδιά», ανέφερε η υπηρεσία μετανάστευσης.

Η υπηρεσία έχει μέχρι στιγμής διεκπεραιώσει 33.480 αιτήματα προστασίας, που σημαίνει ότι σχεδόν το 95% των αιτούντων έχει ήδη λάβει απάντηση.

Συνολικά έχει χορηγηθεί προσωρινή προστασία σε 33.231 άτομα.

Λιγότερο από το 1% των αιτησάντων έλαβε αρνητική απάντηση.

«Οι αιτούντες που έλαβαν αρνητική απάντηση είναι πολίτες από χώρες άλλες εκτός της Ουκρανίας», ανέφερε η υπηρεσία μετανάστευσης.

Καθένας έχει δικαίωμα να εργαστεί αμέσως μετά την καταχώρηση της αίτησής του για προσωρινή προστασία στη Φινλανδία.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, περισσότεροι από 6,3 εκατομμύρια πρόσφυγες από την Ουκρανία έχουν καταγραφεί στην Ευρώπη.

Συνορεύοντας με τη Ρωσία, η Φινλανδία υπέβαλε αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

stratiotiki-thiteia.jpg
Τέσσερις στρατιώτες στο νοσοκομείο από κεραυνό που έπεσε σε στρατόπεδο του Μεσολογγίου
Το συμβάν, που καταγράφηκε το απόγευμα της Παρασκευής 28 Νοεμβρίου, προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στις στρατιωτικές αρχές και στην τοπική κοινωνία
Τέσσερις στρατιώτες στο νοσοκομείο από κεραυνό που έπεσε σε στρατόπεδο του Μεσολογγίου
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Πρόγραμμα οκρωμοσιών Προπτυχιακών & Μεταπτυχιακών φοιτητών
Πρόγραμμα Ορκωμοσιών Προπτυχιακών & Μεταπτυχιακών Φοιτητών Ιονίου Πανεπιστημίου περιόδου Δεκεμβρίου 2025 σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο
Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Πρόγραμμα οκρωμοσιών Προπτυχιακών & Μεταπτυχιακών φοιτητών
Κυριακή Γρίβα
Κυριακή Γρίβα: Ελεύθερη με όρους η επόπτρια του ΑΤ Αγίων Αναργύρων – «Δεν αντιλήφθηκα να υπάρχει κάποιος κίνδυνος»
Γυναικοκτονία: Ελεύθερη η επόπτρια του Α.Τ. Αγίων Αναργύρων μετά την απολογία της – Οι ευθύνες της μοιραίας νύχτας για την Κυριακή Γρίβα
Κυριακή Γρίβα: Ελεύθερη με όρους η επόπτρια του ΑΤ Αγίων Αναργύρων – «Δεν αντιλήφθηκα να υπάρχει κάποιος κίνδυνος»