Έκρηξη στην τιμή του φυσικού αερίου - Φόβος για βαρύ χειμώνα
Με βάση του υπολογισμούς η μηναία αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου φτάνει στο 65,31% και η ετήσια στο 469,31%.

Πριν στεγνώσει το μελάνι από την υπογραφή συμφωνίας των 27 υπουργών Ενέργειας της ΕΕ για μείωση της κατανάλωσης του φυσικού αερίου – η τιμή του εκτοξεύτηκε στα ύψη.

Η άνοδος που κατέγραψε μέσα σε μία ημέρα η τιμή του φυσικού αερίου ξεπέρασε τις 10 ποσοστιαίες μονάδες, τόσο για τα συμβόλαια μελλοντικής παράδοσης ολλανδικού φυσικού αερίου, όσο και για τα αντίστοιχα βρετανικά, με τη μηναία αύξηση να προκαλεί… ίλιγγο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το TTF Gas (ευρωπαϊκό) έκλεισε με αύξηση 13,19%, η οποία σημαίνει σε ημερήσια άνοδο 23,3 ευρώ η Μεγαβατώρα και την τιμή του να διαμορφώνεται στα 199,92 ευρώ η Μεγαβατώρα.

Με βάση του υπολογισμούς η μηναία αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου φτάνει στο 65,31% και η ετήσια στο 469,31%.

Από την άλλη το UK Gas (βρετανικό) έκλεισε σήμερα με αύξηση 17,32%. Αυτό σημαίνει 55,5 πένες ανά θερμική μονάδα άνοδο την ημέρα, με αποτέλεσμα η τιμή του να διαμορφωθεί στα 375,97 πένες ανά θερμική μονάδα. Η μηνιαία ποσοστιαία άνοδος της τιμής αγγίζει το 118,70% και η ετήσια το 292,49%.

Να σημειωθεί ότι ο Ιούνιος που μας πέρασε έκλεισε με τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο της τιμής φυσικού αερίου στην Ευρώπη από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το ποσοστό του ξεπέρασε το 50% μετά την μείωση των ροών από τη Ρωσία.

Αν συνεχιστεί το ράλι ανόδου στην τιμή του όλα δείχνουν ότι ο Ιούλιος θα κλείσει με νέο αρνητικό ρεκόρ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΘΡΑΝΙΑ
Τράπεζα Θ(υ)μάτων και Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής: Το Λύκειο ως μηχανισμός αποκλεισμού
«Καλό» σχολείο αναγορεύεται εκείνο που προσαρμόζεται καλύτερα στις απαιτήσεις των εξετάσεων, όχι εκείνο που μορφώνει ολόπλευρα.
Τράπεζα Θ(υ)μάτων και Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής: Το Λύκειο ως μηχανισμός αποκλεισμού
wall of tears
«Το τείχος των δακρύων» στη Νέα Υόρκη: Όταν η μνήμη της Γάζας γίνεται δημόσιος χώρος
18.457 παιδιά, μία καλλιτεχνική εγκατάσταση και μια σιωπηλή κραυγή στο Μπούσγουικ που αρνείται να ξεχαστεί
«Το τείχος των δακρύων» στη Νέα Υόρκη: Όταν η μνήμη της Γάζας γίνεται δημόσιος χώρος
νοσοκομειο
Σε κρίσιμη κατάσταση βρέφος 30 ημερών με RSV στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού
Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ το κοριτσάκι – Σοβαρές επιπλοκές μπορεί να προκαλέσει ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός στα νεογνά
Σε κρίσιμη κατάσταση βρέφος 30 ημερών με RSV στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού
Νίκος Παπαϊωάννου
Πτυχία σε εκκρεμότητα: Η Βουλή ξανανοίγει τον φάκελο των αποφοίτων ΤΕΙ και η υπόσχεση για «άμεση λύση»
Βουλή: Σχετικά με την αντιστοίχιση και ισοτίμηση των τίτλων σπουδών των αποφοίτων των πρώην ΤΕΙ με τα αντίστοιχα ή συναφή τμήματα των νέων...
Πτυχία σε εκκρεμότητα: Η Βουλή ξανανοίγει τον φάκελο των αποφοίτων ΤΕΙ και η υπόσχεση για «άμεση λύση»