ειδικη αγωγή
Νέα ανακοίνωση δείχνει μία μελλοντική και συνεχή τήρηση των μέτρων και των ελέγχων υπέρ της πολιτικής που επιδιώκει την μέγιστη δυνατή ελαχιστοποίηση των κρουσμάτων.

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στο Πεκίνο η ανακοίνωση ότι η αυστηρή πολιτική "μηδενικής Covid" θα συνεχίσει πιθανότατα να εφαρμόζεται για μια πενταετία, με μαζικούς ελέγχους και lockdown σε περίοδο έξαρσης κρουσμάτων.

Η ανακοίνωση δημοσιεύτηκε την Δευτέρα σε κρατική εφημερίδα και αποδίδεται στον γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος στο Πεκίνο. Ανέφερε ότι "τα επόμενα πέντε χρόνια, το Πεκίνο θα αντιμετωπίζει ανά διαστήματα την κανονικοποίηση των μέτρων πρόληψης και ελέγχου της επιδημίας".

Το δημοσίευμα της Beijing Daily αναπαράχθηκε από άλλα κρατικά μέσα και διαδόθηκε ευρέως στα κοινωνικά δίκτυα, αναφέρει ο Guardian. Λίγες ώρες αργότερα, όμως, η φράση "τα επόμενα πέντε χρόνια" αφαιρέθηκε από τα περισσότερα μέσα online, αφήνοντας όμως άθικτες της αναφορές για την ακρότητα των μέτρων προστασίας που έχουν ληφθεί και θα εξακολουθήσουν να λαμβάνονται σε βάθος χρόνου.

Πολλοί ήταν εκείνοι που εξέφρασαν ενόχληση και οργή, ενώ άλλοι φάνηκαν να απορούν με την απόφαση, αλλά και την πορεία της πανδημίας.

Μέχρι πρότινος δεν έχουν γίνει διευκρινίσεις για την ανακοίνωση, ούτε εξηγήσεις για τη διόρθωση που παρατηρήθηκε μετά από λίγη ώρα.

Παρότι πολλές άλλες χώρες αρχίζουν να αποδέχονται την ιδέα της συμβίωσης με τον πανδημικό κορονοϊό, η Κίνα επιμένει στην πολιτική της "μηδενικής Covid", η οποία απέφερε αποτέλεσμα στα προηγούμενα πανδημικά κύματα, αλλά στάθηκε ανίσχυρη να προλάβει το κύμα της άκρως μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον.

Η σκληρή πολιτική του προέδρου Σι Τζινπίνγκ έφτασε σε ακραία σημεία, με το παρατεταμένο lockdown στη Σαγκάη και τους κοινωνικούς περιορισμούς στο Πεκίνο, μέτρα που είχαν ως αποτέλεσμα την αποχώρηση πολλών ξένων υπηκόων. Πολλές ακόμα πόλεις και επαρχίες εφαρμόζουν υποχρεωτικές διαγνωστικές εξετάσεις για όσους επιθυμούν να μετακινούνται.

Η χαμηλή προστασία των κινεζικών εμβολίων κατά της Covid, αποτελεί έναν από τους λόγους για τους οποίους φημολογείται ότι το Πεκίνο σκοπεύει να διατηρήσει την αυστηρή πολιτική.

Έναν θετικό τόνο δίνει η ανακοίνωση που έγινε την Κυριακή στο Πεκίνο για την επανέναρξη της εκπαίδευσης με φυσική παρουσία.

Το ενδεχόμενο νέων lockdown ωστόσο παραμένει. Παράδειγμα αποτελεί ο αποκλεισμός μία ολόκληρης γειτονιάς στην πόλη του Σενζέν και η απαγόρευση της εξόδου από τις κατοικίες, μετά τον εντοπισμό ενός κρούσματος.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Όλα τα ονόματα εδώ

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

efeteio athina
Στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού ο παίκτης ριάλιτι που εισέβαλε στο Εφετείο
Προφυλακιστέος ο 34χρονος που εισέβαλε στο πάρκινγκ του Εφετείου - Θα κρατηθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού
Στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού ο παίκτης ριάλιτι που εισέβαλε στο Εφετείο
yppeth
Αποσπάσεις στο Λουξεμβούργο: Ο αξιολογικός πίνακας εκπαιδευτικών ΠΕ07 Γερμανικής
Κύρωση αξιολογικού πίνακα υποψηφίων εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ07 Γερμανικής για απόσπαση στο Ευρωπαϊκό Σχολείο Λουξεμβούργο I
Αποσπάσεις στο Λουξεμβούργο: Ο αξιολογικός πίνακας εκπαιδευτικών ΠΕ07 Γερμανικής