amvloseis
ΙΝΤΙΜΕ/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Στο εξής, το δικαίωμα στις αμβλώσεις θα καθορίζονται από τις πολιτείες, εκτός εάν το Κογκρέσο αποφασίσει διαφορετικά - Ανετράπη απόφαση που νομιμοποιούσε τις αμβλώσεις σε εθνικό επίπεδο

Το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε την Παρασκευή την ιστορική συνταγματική απόφαση Roe εναντίον Wade, κρίνοντας ότι δεν υπάρχει πλέον ομοσπονδιακό συνταγματικό δικαίωμα για άμβλωση, παραβιάζοντας κάθε δικαίωμα των γυναικών.

Πρόκειται για την πιο σημαντική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου εδώ και δεκαετίες και θα αλλάξει το τοπίο όσον αφορά την υγεία εκατ. γυναικών στην Αμερική.

Στο εξής, το δικαίωμα στις αμβλώσεις θα καθορίζονται από τις πολιτείες, εκτός εάν το Κογκρέσο αποφασίσει διαφορετικά. Ήδη, δεκατρείς πολιτείες έχουν ήδη ψηφίσει τους σχετικούς νόμους που θα τους επιτρέψει να απαγορεύσουν ρητά την άμβλωση, ενώ άλλες έχουν θεσπίσει αυστηρά μέτρα που περιορίζουν τη διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί πως η απόφαση πάρθηκε τη στιγμή που ο δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει δημοσίως στηρίξει το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση, ωστόσο η "δικαιοσύνη" έχει διαφορετική άποψη.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα