kympouropoulos photo
«Αυτή τη στιγμή μιλάμε για μία σπέκουλα η οποία ξεκίνησε από το ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν ένα συνολικά ψήφισμα για τα δικαιώματα του παιδιού, αυτό ψηφίζαμε. Όταν το παιδί βρίσκεται στη μήτρα της μητέρας, όταν είναι μικρό, δεν έχει τη δύναμη να μιλήσει, δεν πρέπει να μιλήσουμε και εμείς για αυτό;», σημειώνει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, για τη στάση που κράτησε στην Ευρωβουλή αναφορικά με τις αμβλώσεις

«Αυτή τη στιγμή μιλάμε για μία σπέκουλα η οποία ξεκίνησε από το ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν ένα συνολικά ψήφισμα για τα δικαιώματα του παιδιού, αυτό ψηφίζαμε. Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα των γυναικών στην αυτοδιάθεση του σώματός τους». Αυτό υποστηρίζει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, για το σάλο που έχει ξεσπάσει, με αφορμή την καταψήφιση του δικαιώματος γυναικών στην άμβλωση, σε ψηφοφορία της Ευρωβουλής.

«Αυτή τη στιγμή μιλάμε για μία σπέκουλα η οποία ξεκίνησε από το ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν ένα συνολικά ψήφισμα για τα δικαιώματα του παιδιού, αυτό ψηφίζαμε. Όταν το παιδί βρίσκεται στη μήτρα της μητέρας, όταν είναι μικρό, δεν έχει τη δύναμη να μιλήσει, δεν πρέπει να μιλήσουμε και εμείς για αυτό; Δεν μπορώ να ξέρω για την ανακοίνωση του κόμματός μου. Καταλαβαίνω απόλυτα όλο αυτό που έχει γίνει από την μεριά του κόσμου. Αυτό όμως που πρέπει να γίνει ξεκάθαρο είναι ότι δεν ψήφισα και δεν θα ψήφιζα κάτι που αφαιρεί το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματος των γυναικών», δηλώνει συγκεκριμένα ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.

Επιπλέον, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ αναφέρει: «Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα των γυναικών στην αυτοδιάθεση του σώματός τους. Άλλωστε σε παρόμοια ψηφίσματα που έχουν μιλήσει για την άμβλωση στο παρελθόν, είμαι υπέρ γιατί σέβομαι και αναγνωρίζω αυτό το δικαίωμα όταν μάλιστα η γυναίκα δεν έχει δώσει την έγκρισή της για να γίνει κάτι τέτοιο».  

Τέλος, συμπληρώνει: «Πολλοί συνάδελφοι ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ αυτής της τροπολογίας. Σκέφτομαι λίγο το θέμα και από αυτή τη θέση που σίγουρα με επηρεάζει, αν η μητέρα μου είχε δει ότι είμαι ανάπηρος θα με σκότωνε ή όχι; Θεωρώ ότι ναι υπάρχει το δικαίωμα στην άμβλωση και δεν είμαι κατά. Αλλά θέλω να δώσω και το δικαίωμα και στο παιδί που δεν μπορεί να μιλήσει… Και θέλω να το συζητήσουμε. Θέλω να υπάρχει και αυτό το δικαίωμα, ως δικαίωμα». 

«Άδειασμα» από τη ΝΔ μετά τις αντιδράσεις

Υπενθυμίζεται ότι η Νέα Δημοκρατία, με ανακοίνωσή της, «αδειάζει» το Στέλιο Κυμπυρόπουλο, αναφορικά με τη στάση που κράτησε κατά τη ψηφοφορία στην Ευρωβουλή.

«Η ΝΔ έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες», αναφέρει ανακοίνωση της ΝΔ και προσθέτει: «Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον πρόεδρό του».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Voucher ΔΥΠΑ: Ανοίγει ξανά αύριο η επιλογή - Που έχει θέσεις

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τέμπη
Τέμπη: Σφοδρή επίθεση Σεβαστίδη – «Η δίκη δεν είναι σκηνή για σόου»
Ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων καταγγέλλει εκμετάλλευση της δίκης για το σιδηροδρομικό δυστύχημα, προειδοποιώντας για κίνδυνο...
Τέμπη: Σφοδρή επίθεση Σεβαστίδη – «Η δίκη δεν είναι σκηνή για σόου»
εκπαιδευση
Αντιδράσεις για το ΕΝΕΕΓΥΛ στη Βόρεια Κέρκυρα – Στο «μικροσκόπιο» η συστέγαση με το Γυμνάσιο Καρουσάδων
Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας προειδοποιεί για σοβαρά παιδαγωγικά και λειτουργικά προβλήματα – Ζητά αυτόνομη και κατάλληλη σχολική στέγη
Αντιδράσεις για το ΕΝΕΕΓΥΛ στη Βόρεια Κέρκυρα – Στο «μικροσκόπιο» η συστέγαση με το Γυμνάσιο Καρουσάδων
βίντεο
Video games: Πώς επηρεάζουν τη συμπεριφορά των παιδιών και ενισχύουν την επιθετικότητα
Ανησυχία από τους ειδικούς για την αυξημένη έκθεση στη βία – Τα ευρήματα ερευνών και ο ρόλος των γονέων
Video games: Πώς επηρεάζουν τη συμπεριφορά των παιδιών και ενισχύουν την επιθετικότητα
Ακίνητα, σπίτια στην Αθήνα
Ενοίκια μόνο μέσω τράπεζας από το φθινόπωρο – Παράταση στην εφαρμογή του μέτρου
Από την 1η Οκτωβρίου η υποχρεωτική ηλεκτρονική πληρωμή – Στόχος η διαφάνεια και ο περιορισμός της φοροδιαφυγής
Ενοίκια μόνο μέσω τράπεζας από το φθινόπωρο – Παράταση στην εφαρμογή του μέτρου