Ιταλία: Φοβερή λειψυδρία πλήττει την ευρύτερη περιοχή της Ρώμης
Σε κατάσταση φυσικής καταστροφής κηρύχθηκε η ευρύτερη περιοχή της Ρώμης λόγω της λειψυδρίας, απόρροια της κλιματικής αλλαγής και των υψηλών θερμοκρασιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτή την κατάσταση θα παραμείνει η Ρώμη μέχρι και τον Νοέμβριο.

Πρωταρχικός στόχος είναι να μειωθεί η ποσότητα νερού που καταλήγει στις οικίες των πολιτών μέσω του συστήματος ύδρευσης, σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai. 

Πιθανά μέτρα αποτελούν, επίσης, το κλείσιμο της ροής νερού στα σιντριβάνια κατά τις νυκτερινές ώρες στη Ρώμη, αλλά και δυνητικά η διακοπή της λήψης νερού και στις διάφορες βρύσες που είναι διαθέσιμες σε δρόμους και πάρκα της πρωτεύουσας

Γενικευμένο πρόβλημα

Αυτό, όμως, δεν αποτελεί μεμονωμένο πρόβλημα στην Ιταλία, καθώς αντίστοιχο φαινόμενο έχει γίνει εμφανές και στον ποταμό Po, στην περιοχή Emilia-Romagna.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Angela Giuffrida, στην theguardian.com, το πρόβλημα στην περιοχή ξεκίνησε ως αποτέλεσμα ενός χειμώνα χωρίς ιδιαίτερη βροχόπτωση

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ένα βυθισμένο πλοίο στα νερά του ποταμού, από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, που απαθανάτισε ο φωτογράφος Alessio Bonin, το οποίο η σχετική ανομβρία έφερε στο φως

Όπως χαρακτηριστικά λέει ο Alessio Bonin, "στα πρόσφατα χρόνια μπορούσες να δεις την πλώρη του πλοίου, οπότε γνωρίζαμε ότι βρισκόταν εκεί, αλλά το να βλέπεις το σκάφος τόσο εκτεθειμένο τον Μάρτιο, που ήταν ουσιαστικά ακόμα χειμώνας, ήταν πολύ δραματικό".

Αρκετά ακόμα βυθισμένα στοιχεία έχουν κάνει την εμφάνισή τους, όπως ένα αρχαίο χωριό στο Πιεντμόντ και μία γερμανική δεξαμενή κοντά στην Μάντοβα.

Η συγκεκριμένη ανομβρία αποτελεί την χειρότερη που έχει γίνει εδώ και 70 χρόνια στην κοιλάδα Po

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι πολύ σοβαρό θεραπεύουν οι τηγανητές πατάτες;

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα