bruselles airlines
Απεργία στην Brussels Airlines, 315 πτήσεις ακυρώνονται από την Πέμπτη έως και το Σάββατο στο Βέλγιο

Περισσότερες από 300 πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω της απεργιακής κινητοποίησης που έχει προγραμματιστεί από την Πέμπτη έως και το Σάββατο στην Brussels Airlines, η οποία θα επηρεάσει 40.000 ταξιδιώτες, ανακοίνωσε η βελγική αεροπορική εταιρία, θυγατρική της Lufthansa.

Λόγω της απεργίας των πιλότων και των πληρωμάτων αεροσκαφών, η εταιρία δεν θα μπορεί να διασφαλίσει παρά "σχεδόν το 40% του αρχικού προγράμματος πτήσεων", διευκρίνισε.

"Οι ακυρώσεις αφορούν περίπου 315 πτήσεις, εκ των οποίων 38 πτήσεις μεγάλων αποστάσεων και επηρεάζουν σχεδόν 40.000 επιβάτες", ανακοίνωσε η Brussels Airlines.

"Οι επιβάτες των πτήσεων αυτών ειδοποιήθηκαν και τους προτάθηκε μια εναλλακτική. Αν προτιμούν να μην ταξιδέψουν, μπορούμε να τους επιστρέψουμε όλα τα χρήματα" του εισιτηρίου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μαάικε 'Αντριες, εκπρόσωπος της εταιρίας.

Οι πιλότοι, αεροσυνοδοί και ιπτάμενοι φροντιστές διαμαρτύρονται για έλλειψη προσωπικού και πολύ μεγάλο φόρτο εργασίας, αιτήματα τα οποία πρέπει επίσης να αντιμετωπίσουν και άλλες εταιρίες με φόντο την ξαφνική ανάκαμψη των αερομεταφορών.

Ο θυμός των εργαζομένων στις αερογραμμές αφορά επίσης την εταιρία χαμηλού κόστους Ryanair, της οποίας τα συνδικάτα σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες κάλεσαν σε απεργία το Σαββατοκύριακο, από την Παρασκευή έως και την Κυριακή.

Εκτός από το Βέλγιο, όπου η κίνηση του κόμβου της Ryanair στο Σαρλερουά, στον νότο, αναμένεται να διαταραχθεί πολύ, η Ισπανία, η Γαλλία, η Πορτογαλία και η Ιταλία επηρεάζονται από αυτό το κάλεσμα στην απεργία τις τρεις αυτές ημέρες.

Ο θυμός αγγίζει επίσης τη βρετανική εταιρία χαμηλού κόστους EasyJet, καθώς ένα ισπανικό συνδικάτο προβλέπει εννέα ημέρες απεργίας τον Ιούλιο, στο μέσο της τουριστικής σεζόν, στα αεροδρόμια της Βαρκελώνης, της Μάλαγας καθώς και της Μαγιόρκας στις Βαλεαρίδες Νήσους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΑΥΡΙO 10 TΟ ΠΡΩΙ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εγκέφαλος
Κίνα: Στο επίκεντρο η σύνδεση εγκεφάλου-υπολογιστή – Προς εφαρμογές στην καθημερινή ζωή
Το Πεκίνο επενδύει δυναμικά στις τεχνολογίες BCI, με στόχο να φτάσουν σε πρακτική χρήση μέσα στην επόμενη πενταετία
Κίνα: Στο επίκεντρο η σύνδεση εγκεφάλου-υπολογιστή – Προς εφαρμογές στην καθημερινή ζωή
molivi.jpg
Γράφοντας με το χέρι μαθαίνουμε καλύτερα: Τι δείχνουν οι έρευνες για τη μνήμη και τη μάθηση
Γιατί το χαρτί και το μολύβι εξακολουθούν να υπερέχουν απέναντι στο πληκτρολόγιο και τις ψηφιακές συσκευές
Γράφοντας με το χέρι μαθαίνουμε καλύτερα: Τι δείχνουν οι έρευνες για τη μνήμη και τη μάθηση
δίπλωμα οδήγησης
Δίπλωμα οδήγησης: Αυτές είναι οι νέες σαρωτικές αλλαγές για όλους τους οδηγούς
Ανατροπές στο δίπλωμα οδήγησης με ψηφιακή άδεια, οδήγηση από τα 17 με συνοδό έως και απαγορεύσεις νυχτερινής κυκλοφορίας
Δίπλωμα οδήγησης: Αυτές είναι οι νέες σαρωτικές αλλαγές για όλους τους οδηγούς