Συναγερμός στη Βουλγαρία: Βλάβη σε πυρηνικό αντιδραστήρα- Διακόπηκε η λειτουργία του
Τι αναφέρει ο πυρηνικός σταθμός της Βουλγαρίας για τη ραδιενέργεια

Ο μοναδικός πυρηνικός σταθμός της Βουλγαρίας, ο οποίος παράγει περίπου το ένα τρίτο του ηλεκτρισμού που καταναλώνει η χώρα, διέκοψε σήμερα, Τετάρτη (22/6) τη λειτουργία του ενός από τους δύο αντιδραστήρες του των 1.000 μεγαβάτ, έπειτα από βλάβη στη γεννήτρια, χωρίς να υπάρξει διαρροή ραδιενέργειας, ανακοινώθηκε από τον σταθμό.

Σήμερα στις 06:05 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) διακόπηκε η λειτουργία της μονάδας 5 του πυρηνικού σταθμού του Κοζλοντούι «εξαιτίας κακής λειτουργίας συστήματος» της γεννήτριας «και ενεργοποίησης της ηλεκτρικής προστασίας στο μη πυρηνικό τμήμα» του σταθμού.

Καθησυχαστικές οι Αρχές

Η προστασία έκτακτης ανάγκης ενεργοποιήθηκε, αλλά «δεν υπάρχει καμιά αλλαγή στην κατάσταση της ραδιενέργειας στην εγκατάσταση», ανέφερε ο σταθμός σε ανακοίνωσή του.

Ο δεύτερος αντιδραστήρας του Κοζλοντούι, η «Μονάδα 6», ίδιας ισχύος, εξακολουθεί να βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, σύμφωνα με τον σταθμό.

Η ημερομηνία, κατά την οποία η Μονάδα 5 θα μπορέσει να επανασυνδεθεί στο ηλεκτρικό δίκτυο, δεν διευκρινίσθηκε. Είχε απενεργοποιηθεί πριν από λιγότερο από ένα μήνα για συντήρηση και τροφοδοσία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το Κοζλοντούι, ο μοναδικός πυρηνικός σταθμός της Βουλγαρίας, παράγει περίπου το ένα τρίτο του ηλεκτρικού της χώρας χάρη σε δύο αντιδραστήρες που πήραν τη σκυτάλη από τέσσερις μικρούς αντιδραστήρες οι οποίοι έκλεισαν το 2002 και το 2006 ώστε να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκδηλωση
Μαθητές και μαθήτριες «φώτισαν» την τοπική ιστορία στο 2ο Φεστιβάλ Προφορικής Ιστορίας στα Ν. Μουδανιά
«Μέσα από αφηγήσεις, προφορικές μαρτυρίες και δημιουργικές παρουσιάσεις, οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες επιχείρησαν να δώσουν «φωνή» στο...
Μαθητές και μαθήτριες «φώτισαν» την τοπική ιστορία στο 2ο Φεστιβάλ Προφορικής Ιστορίας στα Ν. Μουδανιά
pencil-1280
Ρεκόρ μετακλητών υπαλλήλων και αιχμές για υπονόμευση της αξιοκρατίας
Η «Δημοκρατική Συνεργασία» κάνει λόγο για κομματικό κράτος και ζητά διαφάνεια και ενίσχυση των αντικειμενικών προσλήψεων
Ρεκόρ μετακλητών υπαλλήλων και αιχμές για υπονόμευση της αξιοκρατίας