police usa
Ένας 15χρονος σκοτώθηκε και τρεις άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν σε πυροβολισμούς στη διάρκεια συναυλίας στην Ουάσινγκτον

Ένας 15χρονος έφηβος σκοτώθηκε και τρεις ακόμη άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένας αστυνομικός, τραυματίστηκαν από σφαίρες το βράδυ της Κυριακής 19 Ιουνίου, στην πόλη της Ουάσινγκτον έπειτα από μια συναυλία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Πριν τους πυροβολισμούς δύο άλλα περιστατικά προκάλεσαν πανικό μεταξύ των ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί για μια συναυλία, για την οποία δεν είχε χορηγηθεί άδεια, με την ευκαιρία της γιορτής Juneteenth, της επετείου από την κατάργηση της δουλείας στις ΗΠΑ, στις 19 Ιουνίου 1865.

Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να φύγουν από το σημείο, εξήγησε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Ουάσινγκτον Ρόμπερτ Κόντι. Τότε οι δυνάμεις της τάξης διέκοψαν τη συναυλία.

Αμέσως μετά και παρά την παρουσία στο σημείο ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας, ακούστηκαν πυροβολισμοί και ένας έφηβος σκοτώθηκε, πρόσθεσε ο Κόντι. Ένας αστυνομικός και δύο πολίτες τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.

Δεν σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών και το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στο περιστατικό δεν έχει βρεθεί, σημείωσε ο ίδιος.

Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν ο έφηβος ήταν στόχος μιας επίθεσης, εξήγησε ο Κόντι, ενώ πρόσθεσε ότι οι αστυνομικοί είχαν κατάσχει κοντά στο σημείο της συναυλίας δύο παράνομα όπλα και αναζητούν έναν άνδρα ο οποίος είχε επίσης στην κατοχή του όπλο χωρίς να διαθέτει άδεια.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το γεγονός ότι άνθρωποι που έχουν παράνομα στην κατοχή τους όπλα βρίσκονται «σε μεγάλες συγκεντρώσεις σε πυκνοκατοικημένες περιοχές», με αποτέλεσμα να αποτελούν «κίνδυνο για τους ανθρώπους που απλώς θέλουν να χαρούν τον καλό καιρό, τη Γιορτή του Πατέρα, την πόλη μας».

«Αρκεί ένας άνθρωπος με όπλο… δυστυχώς ένα αγόρι 15 ετών σκοτώθηκε», κατέληξε ο Κόντι.

Στις ΗΠΑ παρατηρείται άνοδος των βίαιων περιστατικών με πυροβόλα όπλα, με το μακελειό σε δημοτικό σχολείο του Ουβάλντε στο Τέξας στις 24 Μαΐου να είναι ένα από τα πιο τραγικά. Τότε σκοτώθηκαν 19 μαθητές και δύο δασκάλες.

Από την αρχή του έτους περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από πυροβόλα όπλα στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων πολλοί έχουν αυτοκτονήσει, σύμφωνα με το Gun Violence Archive.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κλείσε το WiFi τώρα»: Γιατί οι ειδικοί απαγορεύουν να το έχεις ανοιχτό εκτός σπιτιού

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

IDF, ο στρατός του Ισραήλ
Το Ισραήλ θα συνεχίσει τις επιθέσεις στο Ιράν τουλάχιστον μέχρι το εβραϊκό Πάσχα
Σε τροχιά παρατεταμένης σύγκρουσης: Το Ισραήλ προαναγγέλλει εβδομάδες νέων επιχειρήσεων στο Ιράν
Το Ισραήλ θα συνεχίσει τις επιθέσεις στο Ιράν τουλάχιστον μέχρι το εβραϊκό Πάσχα
εγγραφές μαθητών
Σε εξέλιξη οι αιτήσεις για τα Ωνάσεια Σχολεία – Τι πρέπει να γνωρίζουν γονείς και μαθητές
Οι ενδιαφερόμενοι έχουν περιθώριο έως τις 26 Μαρτίου 2026 για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του gov.gr, διεκδικώντας...
Σε εξέλιξη οι αιτήσεις για τα Ωνάσεια Σχολεία – Τι πρέπει να γνωρίζουν γονείς και μαθητές
tanker-1021x574.jpg
Ηχηρή παρέμβαση γονέων του Πειραιά για τους εγκλωβισμένους ναυτικούς στον Περσικό Κόλπο
Κραυγή αγωνίας από τους γονείς του Πειραιά: «Επαναπατρίστε τώρα τους ναυτεργάτες από τις ζώνες του θανάτου»
Ηχηρή παρέμβαση γονέων του Πειραιά για τους εγκλωβισμένους ναυτικούς στον Περσικό Κόλπο
δασκ
Η δασκάλα που πήγε στην Ηρακλειά για «λίγα μόρια», έκανε οικογένεια εκεί και σήμερα έχει μία μόνο μαθήτρια
Η δασκάλα που «ρίζωσε» στο μικρότερο σχολείο των Κυκλάδων
Η δασκάλα που πήγε στην Ηρακλειά για «λίγα μόρια», έκανε οικογένεια εκεί και σήμερα έχει μία μόνο μαθήτρια