kouva
EFE via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ισχυρή έκρηξη, με νεκρούς, σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αβάνας, στην Κούβα - Τι συνέβη

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα στο ξενοδοχείο Saratoga στο κέντρο της Αβάνας, στην Κούβα, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων και μεγάλες υλικές ζημιές, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πρόεδρος της Κούβας, Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ, έσπευσε να αποκλείσει το ενδεχόμενο βομβιστικής επίθεσης, με το επικρατέστερο σενάριο να αποδίδει την έκρηξη σε διαρροή αερίου.

Οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η Granma, η εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας, δείχνουν ένα κτίριο που μοιάζει «βομβαρδισμένο», με γκρεμισμένους τοίχους.

Σε μια φωτογραφία φαίνεται μία σορός σκεπασμένη με λευκό σεντόνι.

Σωστικά συνεργεία έσπευσαν στον τόπο της καταστροφής, ενώ η αστυνομία απέκλεισε τους γύρω δρόμους και το ιστορικό Καπιτώλιο.

Το πεντάστερο ξενοδοχείο, με τα 96 δωμάτια και την πισίνα στην οροφή, ανακαινίστηκε από μια βρετανική εταιρεία μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και επί σειρά ετών φιλοξένησε αξιωματούχους ξένων χωρών και διασημότητες που επισκέπτονταν την Κούβα.

Μετά την χαλάρωση των μέτρων κατά της πανδημίας, το ξενοδοχείο Saratoga επρόκειτο να επαναλειτουργήσει σε τέσσερις ημέρες, σύμφωνα με ανακοίνωση στη σελίδα του στο Facebook.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αλέξης Τσίπρας
Τέλος στη «Διαύγεια», έρχεται η «Διαφάνεια»: Αυτή είναι η πρόταση του Ινστιτούτου Τσίπρα
Η ψηφιακή "αντεπίθεση" του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα για το δημόσιο χρήμα - Ολόκληρη η πρόταση
Τέλος στη «Διαύγεια», έρχεται η «Διαφάνεια»: Αυτή είναι η πρόταση του Ινστιτούτου Τσίπρα
υπουργείο εργασίας και συντάξεις
Λάθη στις συντάξεις χηρείας: Έως και 110 ευρώ λιγότερα τον μήνα για 300.000 δικαιούχους
Παρέμβαση του ΕΝΔΙΣΥ – Ζητά άμεση διόρθωση και καταβολή αναδρομικών από το Υπουργείο Εργασίας
Λάθη στις συντάξεις χηρείας: Έως και 110 ευρώ λιγότερα τον μήνα για 300.000 δικαιούχους